Toggle menu Sök
Toggle menu Sök

Nu söker vi en

Chief Financial Officer (CFO)

Vill du arbeta i ett intressant och innovativt arbetsklimat med fokus på tillväxt och entreprenörskap? Vill du leda och driva ekonomifunktionen på Uppsala Innovation Centre (UIC) som är en av Europas/världens främsta företagsinkubatorer?  Vill du vara delaktig i att stödja entreprenörer, forskare, innovatörer och företagare i arbetet med att kommersialisera sina idéer och utvecklas i affärsmannaskap?

Arbetet som CFO innefattar ett helhetsansvar för hela ekonomifunktionen och den finansiella rapporteringen där du har det yttersta ekonomiansvaret. Du driver kontinuerligt utvecklings- och förbättringsarbete av processer och rutiner och följer hela tiden utvecklingen av redovisningsregler och säkerställer att bolaget håller sig till regelverken. Du blir en viktig del av ett tight team där du får vara med att påverka nu och framöver. Du kommer att arbeta i kontakt med olika intressenter från det offentliga/privata, från småbolag/storbolag samt från ägare/investerare. Du rapporterar direkt till företagets vd.

Din utmaning

  • Inneha ett övergripande ansvar för ekonomifunktionen på UIC inklusive löner, fakturahantering, avtal, skatter, kassaflöde, bokföring och avtal.
  • Utföra budget- och prognosarbete, arbeta med budgetering i projekt.
  • Ansvara för att utveckla mer affärsorienterade processer för ekonomisk styrning inom organisationen
  • Löpande rapportering till UIC, styrelse, ägare.
  • Agera bollplank till vd och UIC-bolag i affärsnära frågor med syfte att utveckla UIC.
  • Inhämtande av information från UIC-bolag, följa upp och rapportera utvecklingen för UIC-bolag.
  • Ansvara för UICs finansiella och legala rapportering, inklusive ansvar för bokslut och årsredovisning.

Vem är du?
Vi söker dig som har en akademisk examen inom redovisning eller finansiering. Du har minst fem års erfarenhet från kvalificerat arbete och goda kunskaper i redovisning, rapportering och ekonomistyrning. Vi söker dig som är analytisk, noggrann och flexibel. Du är strukturerad, genomför ditt arbete ansvarsfullt och håller hög kvalitet i samtliga processer. Du är pragmatisk, ödmjuk, lyhörd, har lätt för att samarbeta och är coachande, vilket bidrar till ett positivt arbetsklimat i UIC-teamet.

Ansökan & kontakt
:
I den här rekryteringen samarbetar UIC med PharmaRelations.

Vid frågor, kontakta
Affärsområdeschef Torbjörn Ströberg
Telefon 070-165 22 78
E-post torbjorn.stroberg@pharmarelations.se

Ola Gustavsson
Telefon 070-165 22 33
E-post ola.gustavsson@pharmarelations.se

Du är varmt välkommen att ansöka snarast via hemsidan www.pharmarelations.se

Ansökningar behandlas löpande.