Var med och påverka vem som vinner! Röstning pågår till och med 17/12 2020. Nya bolag och röstning öppnar i mars 2021!

 

Välkommen till UIC Demo Day 2020 där du får möta höstens deltagare från affärsutvecklingsprogrammen UIC Business Startup, UIC Business Build och Catalyzer när de demonstrerar sina affärsidéer – och du kan rösta på bästa affärsidé! Lär känna alla dessa spännande UIC-bolag och inspireras av innovativa idéer som är nyckeln till Sveriges välstånd.

Inspireras av bolagen och rösta på bästa idén, direkt här på sidan. Du har fem hjärtan att dela ut! (Röstning avslutad)

 

Läs artikeln om vinnarna!

 

OptiAnimal

OptiAnimal har tagit fram ett nytt chip med innovativ teknologi. OptiAnimal erbjuder en digital tjänst som hjälper hästtränare att analysera hästens hälsostatus genom objektiva fakta i en världsunik helhetsbild. På ett enkelt sätt kan tävlingshästens välmående och prestation optimeras för en lång och framgångsrik tävlingskarriär.

optianimal.se

CO2-Zero

CO2-Zero har designat ett klot som absorberar koldioxid och hjälper hållbarhetsmedvetna organisationer att bidra till ett bättre klimat samtidigt som de profilerar sitt hållbarhetsarbete på ett symboliskt greppbart och estetiskt sätt som också kan inspirera andra att rädda vårt klot.

martinlimadefaria.com

Eclectica

Eclectica är en molnbaserad lösning som hjälper småföretag att samla in data och förvandla den till handlingsbara insikter för ökad effektivitet och lönsamhet.

roihulabs.com

Study Keys 4 U

Study Keys 4 U har tagit fram en digital tjänst för att hjälpa familjer som vill att deras barn ska lyckas med sina studier och där skolarbetet är en källa till frustration. I motsats till skolans resurser, finns Study Keys 4 U tillgängligt när det än behövs.

Lanfor Utveckling

Lanfor Utveckling har tagit fram nya, flexibla takfästen för brandvarnare, trådlös utrustning såsom kameror, sensorer, wifi puckar eller lastfäste med krok för butiksägare som vill öka sin försäljning genom bättre produktexponering, och samtidigt uppnå ökad säkerhet

lanforutveckling.com

Newstid

Newstid har tagit fram en plattform som visar en mångfasetterad bild av hur nyheter beskriver världen för att förbättra transparens och källkritik. Newstid presenterar flera perspektiv av samma händelse för att bryta bekräftelsebias av viral information.

newstid.com

Rely

Rely är en mobil applikation som erbjuder opartisk finansiell utbildning och rådgivning för kvinnor.

relynow.com

Negentropy

Negentropy erbjuder ett sensorkit baserat på AI och IoT för personlig prenatal vård som kan bidra till minskad risk för mödradödlighet och förbättrad hälsa för moder och barn.

Noboxab

Noboxab har skapat Safeup - ett skydd mot bedrägerier, en ny kommunikationslösning för personer som vill ha en högre säkerhet i sin närvaro på internet.

Strong Rider Tech

Strong Rider Tech är en träningsapplikation som ger kunskap om rätt fysisk och mental träning för ryttare för att öka prestationen i sadeln. Via appen erbjuds en digital personlig tränare och ett individuellt träningsupplägg som både motiverar och sparar tid för ryttaren.

strongrider.se

Ecotype

Ecotype har tagit fram en digital plattform som, med hjälp av väderparametrar och statistik, gör det lättare och smidigare att plocka svamp och bär genom att visa var och när det växer.

plocka.app

Vakansa

Vakansa är en proptech startup som bygger en plattform som ska underlätta för samnyttjande av lokaler. Detta för att fylla lokaler när de står outnyttjade och ge fler aktörer billiga platser i staden att nyttja för sina aktiviteter.

vakansa.se

Brainzell

BrainZell tar fram artificiella mänskliga mini-hjärnor för att hjälpa till att utveckla bättre medicin för hjärnsjukdomar, vilket ökar framgången för kliniska studier.

www.brainzell.com

Havredals Biodevelop

Havredals gör nästa generations växtbaserade köttalternativ på lokala grödor som hjälper människor att minska sin klimatpåverkan genom kortare transportsträckor, ett stärkt lokalt jordbruk och en bättre smakupplevelse.

www.havredals.se

Investophant

Investophant erbjuder ett digitalt verktyg som genom visualisering kan engagera privatpersoner att lära sig investera och därmed kunna bygga upp ett tryggt och lönsamt sparade.

"Många privata investerare gör misstag som leder till dålig långsiktig avkastning. Det kan vara misstag som att inte diversifiera, betala för höga avgifter eller att spara långsiktigt på ett vanligt bankkonto. Appen Investophant gör det kul att ta rätt investeringsbeslut genom gamification, visualiseringar och lättsmält utbildning."

investophant.com

Helios Innovation

Helios Innovation har utvecklat en ny metod att avsalta havsvatten med hjälp av restvärme från tunga industrier. Med den här tekniken kan industrier bli självförsörjande och spara vatten för människor. "Idag saknar över 2 miljarder människor tillgång till rent vatten och problemet bara förvärras pga klimatförändringarna och en växande befolkning. Genom att använda restvärme som energikälla kan vi drastiskt sänka kostnaderna för att göra avsaltning ekonomiskt lönsamt och miljövänligt. Vi bygger container formade avsaltningsmoduler och leasar ut dessa till kustnära industrier där de utan att behöva göra en investering kan sänka sina vattenkostnader, öka sin energieffektivitet och spara miljontals liter vatten till närområdet. Vi har under 2020 byggt en fullskalig pilotanläggning som kan rena 50.000 liter per dygn och lyckats verifiera tekniken i en industriell skala."

www.HeliosInnovations.se

Uppsala Diagnostics Technologies

Uppsala Diagnostics har tagit fram en ny teknologi för dataanalys och effektivt sökande av sammansatta biomarkörer ur medicinska data. Tjänsten vänder sig främst till företag som behöver identifiera prediktiva biomarkörer ur studiedata från kliniska studier i sen fas. Den unika algoritmen kan vara skillnaden mellan framgång och misslyckande för den kliniska studien. "Vi hjälper företag inom diagnostik och läkemedelsutveckling med dataanlys och utveckling av nya biomarkörer. Vår unika algoritm är bättre på att hitta biomarkörer och baserad på rigorös statistik."

Cenvigo

Cenvigos sensor och analysmetod analyserar sömn och oroligheter under natten. Med hjälp av tjänsten kan vården arbeta proaktivt istället för reaktivt med sömn och allmänhälsa.

www.cenvigo.com

Paang

Paang är för bostadsutvecklare som vill skapa mer värde, reducera kostnader och spara tid. Tjänsten, datadriven approach och AI, levererar helt integrerade och optimerade designförslag på bara några minuter till bostadsutvecklarna.

ITSO Medical

ITSO Medical utvecklar en introducer anpassad för att förbättra resultaten i samband med operationer med kateterburna hjärtklaffsoperationer.

Key2Brain

Ett biotechföretag som driver preklinisk utveckling av nya molekyler och metoder för effektivare målsökning av biologiska läkemedel till hjärnan.

UICs partner har exklusiva erbjudanden för bolag inom UIC