Toggle menu Sök
Toggle menu Sök

Kung Carl XVI Gustaf och Turkiets president besökte UIC-bolaget ÅAC Microtec

130313_Statsbesök ÅAC Microtec

Uppsalaföretaget ÅAC Microtec hade idag celebra gäster. Under det första turkiska statsbesöket någonsin i Sverige var en av punkterna på agendan ett besök på det framgångsrika rymdföretaget.

Som en del av Turkiets president Abdullah Güls statsbesök i Sverige besökte han och hans värd Hans Majestät Kung Carl XVI Gustaf på onsdagen Uppsalaföretaget ÅAC Microtec. Den turkiske presidenten hade framfört en önskan om att få besöka ett högteknologiskt företag verksamt inom rymdindustrin, och valet föll på ÅAC Microtec.

ÅAC Microtec utvecklar, tillverkar och marknadsför robusta multifunktionella elektroniksystem för flyg och rymdfart samt industriella applikationer. Företaget erbjuder kostnadseffektiva satellitsystem baserade på Rapid Integration Architecture (RIA), som revolutionerar sättet som små satelliter kan byggas på. ÅAC Microtec har bland annat levererat all elektronik till NASAs testsatellit TechEdSat, som sändes iväg från den internationella rymdstationen ISS i oktober 2012.

”Det är en stor ära och ett sant nöje att kunna hälsa Turkiets president och Sveriges konung välkomna till ÅAC Microtec. Vi är stolta över detta erkännande av våra systemlösningar för små satelliter och vår teknologi. Eftersom Turkiet ligger i frontlinjen för avancerade rymdteknologilösningar är landet en mycket viktig marknad för oss”, säger Kjell Bohlin, vd på ÅAC Microtec.

ÅAC Microtec har tidigare fått avancerat affärsutvecklingsstöd genom företagsinkubatorn Uppsala Innovation Centre (UIC) och ingår i dag i UIC Alumni.


Kontakt ÅAC Microtec AB:

Kjell Bohlin
CEO
Tel. +46 705 40 50 14
E-post: kjell.bohlin@aacmicrotec.com


Om ÅAC Microtec

ÅAC Microtec utvecklar och tillverkar miniatyriserade och robusta multifunktionella elektronikssystem. Genom att kombinera de mest passande packningsteknikerna tillhandahåller företaget optimala lösningar baserade på mikro- och MEMS-teknologi. ÅAC Microtec grundades 2005 som en spin-off från Uppsala Universitets Ångströmlaboratorium.ÅAC Microtecs mål är att kommersialisera användningen av lågkostnadssatelliter för en lång rad tillämpningar, bl a geo-informationstjänster och mikrogravitationsforskning.ÅAC Microtec är även en ledande leverantör av miniatyriserade robusta multifunktionella elektroniksystem för militära och industriella tillämpningar. www.aacmicrotec.com

Om Uppsala Innovation Centre
Uppsala Innovation Centre (UIC) är en av landets främsta företagsinkubatorer med dokumenterat goda resultat och med en hög överlevnadsgrad på UIC-bolagen. UIC är branschoberoende och erbjuder kvalificerad rådgivning och stöd för framgångsrik affärsutveckling för idébärare, företagare, entreprenörer och tillväxtföretag som vill etablera sin idé på marknaden och utveckla sitt affärsmannaskap. UIC-modellen innefattar bland annat sex programsteg och 50 handplockade affärscoacher som stöttar bolagen i deras affärsutveckling. UIC erbjuder även hjälp med att hitta finansiering samt väl utvecklade kommersiella och tekniska nätverk. Ägare till UIC är till lika delar Almi Företagspartner Uppsala AB, Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle (STUNS), SLU Holding AB samt Uppsala universitets Utveckling AB. UIC ingår i Almi Företagspartners inkubatorprogram Business Incubation for Growth Sweden (B.I.G. Sweden).www.uic.se