Toggle menu Sök
Toggle menu Sök

Sublifts båtlyftsvagn visades upp vid kungligt länsbesök

Kungen ser intresserat på när Anders Eriksson från Sublift hanterar båtlyftsvagnen. Foto: Thomas Henrikson

Kungen ser intresserat på när Anders Eriksson från Sublift hanterar båtlyftsvagnen. Foto: Thomas Henrikson

Vid kungens länsbesök i Uppsala län den 3 maj besökte kungaparet UIC-bolaget Sublift i Öregrund. Vid besöket visades företagets båtlyftsvagn Sublift upp för både kungaparet och landshövdingen. Sublift används av marinor och båtklubbar för sjösättning eller upptagning av båtar och ersätter kranar, traktorer, trailers och slipvagnar. Även Lars Olde på företagsinkubatorn Uppsala Innovation Centre (UIC) deltog under kungaparets länsbesök och berättade om UICs verksamhet i länet och om hur Sublift får affärsutvecklingsstöd genom UIC.

I år firar kung Carl XVI Gustaf 40 år som statschef i Sverige. I samband med jubileet reser kungaparet runt och besöker samtliga län i Sverige. Vid besöket i Uppsala län passade kungaparet på att besöka UIC-bolaget Sublift i Öregrund.

Kungaparet tittade intresserat på när Anders Eriksson på Sublift sjösatte en sjöräddningsbåt på 13 ton med hjälp av båtlyftsvagnen med samma namn, Sublift, och därefter körde upp vagnen till uppställningsplatsen igen. Kung Carl XVI Gustaf har ett stort marint intresse och det gick inte att ta miste på kungens nyfikenhet när Anders Eriksson enkelt fjärrstyrde Subliften ner i vattnet och sedan körde upp den på land igen.

Länsstyrelsen i Uppsala ansvarade för det program som togs fram för kungaparets länsbesök. Lars Olde på Uppsala Innovation Centre var medbjuden gäst under kungaparets länsbesök och hade rekommenderat ett besök hos UIC-bolaget Sublift i Öregrund.

– Vi är glada att UIC rekommenderade länsstyrelsen att planera in ett besök hos oss i samband med kungaparets länsbesök. Vi uppskattade att få berätta om och visa upp vår båtlyftsvagn Sublift för kungen och drottningen. Inte minst med tanke på kungens intresse för båtar och sjöliv. Kungen ställde många nyfikna frågor, säger Robert Forsberg, försäljningschef på Sublift.

Sublift tillverkar och säljer fjärrstyrda och självgående båtlyftsvagnar till marinor och båtklubbar över hela världen. Vid en båtupptagning med en Sublift tas båten varsamt upp ur vattnet genom att båtägaren kör ner Subliften på en ramp i vattnet, styr vagnen in under båten som sedan lyfts upp och transporteras hela vägen till uppställningsplatsen. Båten hanteras på samma sätt vid sjösättning. Båtlyftet sker nära skrovet, vilket innebär att båten lyfts med hög säkerhet. En Sublift kan dessutom användas för att på ett snabbt sätt lyfta båtar för miljövänlig bottentvätt av skrovet.

– De marinor eller båtklubbar som har en Sublift gör det möjligt för båtägaren själv att bestämma när han eller hon vill få sin båt upptagen eller sjösatt. Många andra lösningar på marknaden kräver ofta flera maskiner som traverser och kranar för att hantera båtar. En Sublift kan ersätta alla dessa maskiner, och då slipper marinorna dessutom skrymmande maskiner på området, fortsätter Robert Forsberg.

Sublift finns i fyra modeller som kan hantera båtar på 12 till 75 ton. I dag utvecklar Sublift en modell för båtar på 150 och 300 ton.

 

 

För mer information

Robert Forsberg, försäljningschef
Sublift
Tel: 073-509 86 60
E-post: sales@sublift.se

Stina Thor, marknads- och kommunikationsansvarig
Uppsala Innovation Centre
Tel: 070-214 33 24
E-post: stina.thor@uic.se

 
Om Sublift
Sublift bildades 2003 i Öregrund, då under namnet Anytec Marine. Sublift tillverkar och säljer fjärrstyrda och självgående båtlyftsvagnar med samma namn, Sublift, till marinor och båtklubbar över hela världen. En Sublift används för sjösättning eller upptagning av båtar och ersätter kranar, traktorer, trailers och slipvagnar. Vid en båtupptagning med en Sublift tas båten varsamt upp ur vattnet genom att båtägaren kör ner Subliften på en ramp i vattnet, styr vagnen in under båten som sedan lyfts upp och transporteras hela vägen till uppställningsplatsen. Båten hanteras på samma sätt vid sjösättning. Båtlyftet sker nära skrovet, vilket innebär att båten lyfts med hög säkerhet. En Sublift kan dessutom användas för att snabbt lyfta båtar för miljövänlig bottentvätt av skrovet. Med en Sublift på marinor eller båtklubbar kan båtägaren själv bestämma när båten ska bli upptagen eller sjösatt. Sublift finns i fyra modeller som kan hantera båtar på 12 till 75 ton. I dag utvecklar Sublift en modell för båtar på 150 och 300 ton. www.sublift.se

Om Uppsala Innovation Centre
Uppsala Innovation Centre (UIC) är en av landets främsta företagsinkubatorer med dokumenterat goda resultat och med en hög överlevnadsgrad på UIC-­bolagen. UIC är branschoberoende och erbjuder kvalificerad rådgivning och stöd för framgångsrik affärsutveckling för idébärare, företagare, entreprenörer och tillväxtföretag som vill etablera sin idé på marknaden och utveckla sitt affärsmannaskap. UIC-modellen innefattar bland annat sex programsteg och 50 handplockade affärscoacher som stöttar bolagen i deras affärsutveckling. UIC erbjuder även hjälp med att hitta finansiering samt väl utvecklade kommersiella och tekniska nätverk. Ägare till UIC är till lika delar Almi Företagspartner Uppsala AB, Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle (STUNS), SLU Holding AB samt Uppsala universitets Utveckling AB. UIC ingår i Almi Företagspartners inkubatorprogram Business Incubation for Growth Sweden (B.I.G. Sweden).www.uic.se