Toggle menu Sök
Toggle menu Sök

Pressinbjudan: UIC-dagen ‒ träffa entreprenörer med sikte på framgång

UIC-dagen

Varmt välkommen till UIC-dagen 2013! Under denna dag samlas cirka 170 entreprenörer och aktörer inom näringsliv, samhälle och universitet för att nätverka, lyssna på intressanta föredrag och utbyta erfarenheter.

Denna innehållsrika dag är fylld med intressanta talare – och framför allt så välkomnar vi årets nya alumnföretag och affärspartner!

Var: Uppsala stadsteater
Datum: Onsdag 21 augusti 2013 Tid: Kl. 14-18 med efterföljande mat och mingel. Registrering från kl. 13:30.
Sociala medier: #UICdagen

Några av dagens höjdpunkter är:

* Alla kan skapa film av sina egna berättelser- så blev Plotagon ett namn inom den snabbväxande Fan Fiction-genren – Christopher Kingdon, vd och grundare till UIC-bolaget Plotagon berättar om det interaktiva filmverktyget som gör det möjligt att skapa animerade filmer utifrån egna berättelser.

* Från forskning i ”Big Pharma” till entreprenörskap – en resa från AstraZeneca till livet som egenföretagare – Johanna Haglund, vd och delägare på nystartade företaget MetaSafe, berättar om resan från AstraZenecas nedläggning till att bli entreprenör och affärskvinna på några månader.

* Pitchparad – Några av de UIC-bolag som genomfört UICs affärsutvecklingsprogram presenterar sin affärsidé på två minuter.

* Årets SKAPA-stipendium delas ut av Almi Företagspartner i Uppsala

* Jacke Sjödin, dagens konferencier, kåserar om LYCKA

Vi avslutar därefter dagen med mingel och matbuffé.

Klicka här för att se det fullständiga programmet.

Anmäl dig här

Information om anmälan och program finns även på uic.se under rubriken Aktuellt.

 

 

För frågor kontakta: 
Stina Thor
Marknads- och kommunikationsansvarig
Uppsala Innovation Centre
Tel: 070-214 33 24
E-post: stina.thor@uic.se

 

Om Uppsala Innovation Centre
Uppsala Innovation Centre (UIC) är en av landets främsta företagsinkubatorer med dokumenterat goda resultat och med en hög överlevnadsgrad på UIC-bolagen. UIC är branschoberoende och erbjuder kvalificerad rådgivning och stöd för framgångsrik affärsutveckling för idébärare, företagare, entreprenörer och tillväxtföretag som vill etablera sin idé på marknaden och utveckla sitt affärsmannaskap. UIC-modellen innefattar bland annat sex programsteg och 50 handplockade affärscoacher som stöttar bolagen i deras affärsutveckling. UIC erbjuder även hjälp med att hitta finansiering samt väl utvecklade kommersiella och tekniska nätverk. Ägare till UIC är till lika delar Almi Företagspartner Uppsala AB, Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle (STUNS), SLU Holding AB samt Uppsala universitets Utveckling AB. UIC ingår i Almi Företagspartners inkubatorprogram Business Incubation for Growth Sweden (B.I.G. Sweden). www.uic.se