Toggle menu Sök
Toggle menu Sök

123on finalist i jakten på Europas nästa stora ”Tech Stars”

130905_123on_full_screen

Det Uppsalabaserade IT-företaget 123on utnämndes i går till en av finalisterna i White Bulls prestigefulla pris Bully Awards. Tävlingen går ut på att hitta Europas nästa stora ”Tech Stars” och panelen består av mycket namnkunniga experter inom mobil- och teknikindustrin.

Nätverksorganisationen White Bull tittar på närmare 3 000 bolag för att hitta de 30 mest innovativa bolagen med störst tillväxtpotential på en global marknad. I går utnämndes 60 finalister däribland det svenska IT-företaget 123on. Företaget har utvecklat en ny videoplattform som gör det möjligt för mobilanvändaren att uppleva sitt favoritvideoklipp när mobilen ringer istället för att använda traditionella ringsignaler med bara ljud, i dagsläget exempelvis ett avgörande mål i fotboll. Ur ett affärsperspektiv skapar 123ons plattform ett nytt sätt för varumärken att kommunicera samt använda och sprida videor till konsumenter.

Juryn består av flera experter inom mobil- och teknikindustrin, exempelvis GigaOM:s David Meyer, Microsofts Roxanne Varza, BBC- och CNN-analytikern Ralph Silva och ledande teknikjournalisten Robin Wauters.

123on har nått finalen i kategorin ”Young Bulls”, det vill säga bolag som söker, eller nyligen har fått, extern investering och är i ett tidigt skede av sina affärer. Tävlingen avgörs den 9 oktober på ”Pathways to Exit” i Barcelona, det mest exklusiva eventet för entreprenörer inom tech och mobil där 123on även kommer att få möjlighet att pitcha sin affärsidé inför eliten av investerare och journalister.

‒ Vi är extremt glada över att ta en plats bland finalisterna i White Bulls Bully Award. Det är ytterligare en bekräftelse på framgångarna med vår nya videoplattform, säger Mikael Jansson, grundare och vd på 123on.

123on får stöd i sin affärsutveckling genom Uppsala Innovation Centres program UIC Business Prep.
För mer information kontakta:

Mikael Jansson, grundare och vd
+46 (0) 706 5077 44
mj@123on.com

Chris Woolford / Rory Mason, Wolfstar PR
+44 (0)845 838 7282
chris@wolfstarpr.com / rory@wolfstarpr.com


Om 123on
IT-företaget 123on bildades 2012 i Uppsala. 123on har utvecklat en global videoplattform och mobilapp för att leverera videoklipp med exempelvis sportsekvenser eller andra videoklipp som ersätter traditionella ringsignaler.Ur ett affärsperspektiv skapar 123ons plattform ett nytt sätt för varumärken att kommunicera samt använda och sprida videor till konsumenter. Filmklippen tillhandahålls av 123ons affärspartner NHL, AC Milan, Lazio, Udinese Calcio, Parma F.C, SAFF Championship, Catania Calcio, Genoa Cricket and Football Club, Cagliari Calcio, BWF, ITTF, KSP Kite surfing, AFF Suzuki Cup med flera. Appen 123on kan laddas ner gratis på Google Play. www.123on.com

Om Uppsala Innovation Centre
Uppsala Innovation Centre (UIC) är en av landets främsta företagsinkubatorer med dokumenterat goda resultat och med en hög överlevnadsgrad på UIC-bolagen. UIC är branschoberoende och erbjuder kvalificerad rådgivning och stöd för framgångsrik affärsutveckling för idébärare, företagare, entreprenörer och tillväxtföretag som vill etablera sin idé på marknaden och utveckla sitt affärsmannaskap. UIC-modellen innefattar bland annat sex programsteg och 50 handplockade affärscoacher som stöttar bolagen i deras affärsutveckling. UIC erbjuder även hjälp med att hitta finansiering samt väl utvecklade kommersiella och tekniska nätverk. Ägare till UIC är till lika delar Almi Företagspartner Uppsala AB, Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle (STUNS), SLU Holding AB samt Uppsala universitets Utveckling AB. UIC ingår i Almi Företagspartners inkubatorprogram Business Incubation for Growth Sweden (B.I.G. Sweden).www.uic.se