Toggle menu Sök
Toggle menu Sök

Uppsala Hackathon 21/9 – 100 problemlösare under samma tak

Lördag den 21 september arrangeras Uppsala Hackathon. På Östgöta Nation kommer 100 personer – programmerare, designers och kreatörer – under drygt 12 timmar att lösa problem under temat ”Öppen data”.

– ”Öppen data” är information som finns tillgänglig för allmänheten att använda till annat än för dess ordinarie syfte. Vilken lösning respektive team kommer fram till är upp till dem själva, det kan handla om allt från banala idéer till lösningar som gör livet bättre och enklare för människor världen över, säger Rickard Magnusson, en av initiativ-tagarna.

Arrangörernas målsättning är att ungefär hälften av deltagarna kommer att vara studenter och att hälften kommer från näringslivet.
– Du behöver inte vara programmerare, säger Rickard, som hoppas att även designers, reklamare, problemlösare och andra kreativa människor kommer och deltar.

Regionförbundet är med och stöttar evenemanget och Uppsala kommun likaså.
– Det här är perfekt för oss och för Uppsala. IT-talanger, problemlösare och kreatörer som träffas under de här formerna, det är riktigt häftigt. Det är här det händer. Vi vill uppmuntra sådant här och vara en del av det. Vi ska göra vad vi kan för att bidra när det gäller kunskap, kontakter med mera, säger Johan Rosén, näringslivsstrateg vid kommunledningskontoret på Uppsala kommun.

 

För mer information
Rickard Magnusson, Förenade IT-Entreprenörer i Uppsala
Tel: 070-446 22 72
E-post: info@uppsalahackathon.se

Johan Rosén, Uppsala kommun
Tel: 018-727 88 07
E-post: johan.rosen@uppsala.se

Läs mer på uppsalahackathon.se

Kort om konceptet ”hackathon”
Ett hackathon är ett evenemang där kreativa människor träffas för att åstadkomma något under en begränsad tid. Givet ett tema jobbar personer i mindre team för att lösa ett problem de själva kommit på. Resultatet blir ofta en teknisk produkt eller tjänst av något slag, exempelvis en hemsida, ett API eller en mobilapp. Målet är inte nödvändigtvis att ha en 100 % färdig produkt utan snarare att testa ett koncept eller en teknik. Hackathonet avslutas med korta presentationer av idéerna samt ett mingel.