Toggle menu Sök
Toggle menu Sök

Internetworld utser Mikael Jansson på 123on till Sveriges 11:e hetaste digitala entreprenör

Mikael Jansson, vd och grundare av 123on

Mikael Jansson, vd och grundare av 123on

Mikael Jansson, vd och grundare av UIC-bolaget 123on, placerades på 11:e plats i Internetworlds rankning av Sveriges 25 hetaste digitala entreprenörer. Uppsalabaserade 123on bildades 2012 och har utvecklat en global videoplattform och mobilapp för att leverera videoklipp med exempelvis sportsekvenser eller andra videoklipp som ersätter traditionella ringsignaler.

Mikael Janssons 123on har ett framgångsrikt år bakom sig. Företaget var nyligen en av finalisterna i White Bulls prestigefulla pris Bully Awards som gick till Europas nästa stora ”Tech Stars”. 123on har dessutom tecknat avtal med några av de största ligorna inom sportvärlden, exempelvis National Hockey League (NHL), asiatiska SAFF Championship samt italienska fotbollsklubbar som AC Milan, Lazio och Udinese Calcio med flera.

För åttonde året i rad listar Internetworld Sveriges hetaste digitala entreprenörer där Mikael Jansson i år fick en hedrande 11:e plats. Christopher Kingdon på UIC-bolaget Plotagon rankades till en fin 4:e plats.

Internetworlds motivering:
Det kan låta som en begränsad tjänst och affärsmöjlighet vid en första anblick; en app som låter dig använda videoklipp som ringsignal på mobilen. Men då ska man betänka två saker. Dels att marknaden för ringsignaler har varit och är fortfarande enormt framgångsrik ekonomiskt. Och dessutom att det finns enorma resurser av såväl professionellt skapat som amatörproducerat videoinnehåll som inte används i den utsträckning som det skulle kunna göra.

123on vill låta dig använda klippet från barnkalaset eller möhippan som ringsignal istället för att det ligger bland en mängd andra klipp i telefonen som du sällan tittar på. Men en kanske ännu viktigare del av tjänsten är samarbetena med innehållsägare som till exempel hockeyligan NHL (fler stora kontrakt är på väg in) som kan sälja eller marknadsföra sitt innehåll på ett helt nytt sätt.
Med kraft och stöd från stora innehållsägare har bolaget stora möjligheter att nå ut och göra goda affärer.

123on får stöd i sin affärsutveckling genom Uppsala Innovation Centres program UIC Business Prep.

 

För mer information: 
Mikael Jansson, grundare och vd
123on
Tel: 070-605 77 44
mj@123on.com

Stina Thor, marknads- och kommunikationsansvarig
Uppsala Innovation Centre
Tel: 070-214 33 24
E-post: stina.thor@uic.se

Om 123on
IT-företaget 123on bildades 2012 i Uppsala. 123on har utvecklat en global videoplattform och mobilapp för att leverera videoklipp med exempelvis sportsekvenser eller andra videoklipp som ersätter traditionella ringsignaler. Ur ett affärsperspektiv skapar 123ons plattform ett nytt sätt för varumärken att kommunicera samt använda och sprida videor till konsumenter. Filmklippen tillhandahålls av 123ons affärspartner NHL, AC Milan, Lazio, Udinese Calcio, Parma F.C, SAFF Championship, Catania Calcio, Genoa Cricket and Football Club, Cagliari Calcio, BWF, ITTF, KSP Kite surfing, AFF Suzuki Cup med flera. Appen 123on kan laddas ner gratis på Google Play. Youtube: www.youtube.com/watch?v=8JYH9_TR8wc Webb: www.123on.com

Om Uppsala Innovation Centre
Uppsala Innovation Centre (UIC) är en av landets främsta företagsinkubatorer med dokumenterat goda resultat och med en hög överlevnadsgrad på UIC-bolagen. UIC är branschoberoende och erbjuder kvalificerad rådgivning och stöd för framgångsrik affärsutveckling för idébärare, företagare, entreprenörer och tillväxtföretag som vill etablera sin idé på marknaden och utveckla sitt affärsmannaskap. UIC-modellen innefattar bland annat sex programsteg och 50 handplockade affärscoacher som stöttar bolagen i deras affärsutveckling. UIC erbjuder även hjälp med att hitta finansiering samt väl utvecklade kommersiella och tekniska nätverk. Ägare till UIC är till lika delar Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle (STUNS), Uppsala kommun, SLU Holding AB samt Uppsala universitets Utveckling AB. UIC ingår i Almi Företagspartners inkubatorprogram Business Incubation for Growth Sweden (B.I.G. Sweden). www.uic.se