Toggle menu Sök
Toggle menu Sök

Tävling! Idé Uppsala – vet du vad Uppsalaborna behöver?

131028_Idetavling_logo

Idé Uppsala är en innovationstävling som syftar till att göra vardagen enklare för privatpersoner eller företagare. Målet är att få fram innovativa idéer och ge personerna bakom idéerna förutsättningar att förverkliga dessa. Tävlingen är uppdelad i två klasser: en idétävling och en applikationstävling.

Vinnaren får 10 000 kronor respektive 30 000 kronor i startkapital för att få ut sin produkt eller tjänst på marknaden. I priset ingår även stöd i arbetet att gå från idé till färdig produkt och skapa ett stabilt tillväxtföretag genom Uppsala Innovation Centre (UIC). Vinnaren av applikationstävlingen får även resor till de baltiska och nordiska länderna tillsammans med Telia för att marknadsföra applikationen samt exponering på Telias webbplats.

Sista anmälningsdag är 22 november 2013.


Vem kan tävla?
I Idé Uppsala kan både privatpersoner och företag delta. Det viktigaste är att teamet har ett innovativt koncept som bygger på en digital lösning och som har potential att förbättra tillvaron för Uppsalas medborgare. I idétävlingen kan alla vara med och tävla. I applikationstävlingen deltar de som har utvecklat en IT-applikation (det räcker med en prototyp).

För mer information om tävlingarna besök www.uppsala.se/ideuppsala.

Tävlingen är ett samarbete mellan Uppsala kommun, Uppsala Innovation Centre och Telia.

Mer information
Har du frågor om tävlingen eller vill komma i kontakt med tävlingsledningen? Skicka ett mejl till Johan Rosén på kommunledningskontoret.

Johan Rosén, näringslivsstrateg, kommunledningskontoret
Telefon: 018-727 88 07
E-post: johan.rosen@uppsala.se

Lars Dahlbom, business development advisor IT, Uppsala Innovation Centre
Telefon: 018- 477 04 45, 070-529 40 21
E-post: lars.dahlbom@uic.se