Toggle menu Sök
Toggle menu Sök

KeytoLead får 300 000 kronor från VINNOVA

UIC-bolaget KeytoLead i Södertälje får nu 300 000 kronor genom VINNOVAs program VINN NU. Totalt 21 företag får finansiering genom programmet som riktar sig till nystartade innovativa företag.

KeytoLead får 300 000 kronor från VINNOVA för att utveckla företagets arbete inom tidig läkemedelsforskning. Bakom satsningen VINN NU står VINNOVA och Energimyndigheten.

KeytoLead bedriver preklinisk forskning inom den så kallade lead generation­fasen. Värdet på läkemedelsprojekt med ursprung i akademisk forskning höjs genom sinnrik läkemedelskemi. Klasser av små molekyler uppfinns, som sedan kan IP-skyddas och säljas vidare till läkemedelsindustrin. Framtida läkemedelskandidater ligger vanligtvis inom den uppfunna molekyl-klassen. Företaget utför också tjänster inom lead generation-fasen åt svenska biotech-företag.

Se VINNOVAs pressmeddelande här.

KeytoLead har fått avancerat affärsutvecklingsstöd genom Uppsala Innovation Centres program UIC Business Lab och ingår i dag i UIC Business Prep.
För mer information: 
Stina Thor, marknads- och kommunikationsansvarig
Uppsala Innovation Centre
Tel: 070-214 33 24
E-post: stina.thor@uic.se

Dirk Weigelt, vd och medgrundare
KeytoLead
Tel: 0709-154 534
dirk.weigelt@keytolead.se
www.keytolead.se

 

Om Uppsala Innovation Centre
Uppsala Innovation Centre (UIC) är en av landets ledande företagsinkubatorer med dokumenterat goda resultat och med en hög överlevnadsgrad på UIC-­bolagen. UIC är branschoberoende och erbjuder kvalificerad rådgivning och stöd för framgångsrik affärsutveckling för idébärare, företagare, entreprenörer och tillväxtföretag som vill etablera sin idé på marknaden och utveckla sitt affärsmannaskap. UIC-modellen innefattar bland annat sex programsteg och 50 handplockade affärscoacher som stöttar bolagen i deras affärsutveckling. UIC erbjuder även hjälp med att hitta finansiering samt väl utvecklade kommersiella och tekniska nätverk. Ägare till UIC är till lika delar Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle (STUNS), Uppsala kommun, SLU Holding AB samt Uppsala universitets Utveckling AB. UIC ingår i Almi Företagspartners inkubatorprogram Business Incubation for Growth Sweden (B.I.G. Sweden). www.uic.se