Toggle menu Sök
Toggle menu Sök

3,1 miljoner till utveckling av Uppsala läns företag

Att förverkliga affärsidéer är viktigt för små växande företag. Nu kan företag i Uppsala län söka upp till 300 000 kr för att förnya eller utveckla sina varor och tjänster och bredda sin marknad internationellt. En del av potten är avsatt för företag med en kvinna som VD.

Tillväxtverket inleder en ny omgång av Affärsutvecklingscheckar.

Insatsen riktar sig till företag som har 2-49 anställda och en omsättning på minst en miljon kronor. Företag som vill utveckla en ny vara eller tjänst kan söka mellan 50 000 – 300 000 kronor. För internationalisering kan de söka mellan 50 000 kr och 250 000 kr. Checken är ett bidrag och företagen ska medfinansiera med lika mycket pengar själva.

Stödet kan användas till externa kostnader och projektanställning. De kan inte användas till egen tid och inte heller till investeringar i maskiner, 0-serier o s v.

Tillväxtverket samarbetar med partnerskapet i Uppsala län som består av Almi Företagspartner Uppsala AB, Almi Invest AB, Connect Uppsala och Uppsala Innovation Centre. Deras roll är att informera om programmet, vägleda företagen i produktutvecklingen och bistå i företagens ansökan om stöd.

Välkommen att ta en första kontakt för att se vilka förutsättningar som finns för att skicka in en ansökan om checkarna!

Ytterligare information
Anette Widén, Almi, 018-18 52 15
Per Bengtsson, Uppsala Innovation Centre, 018-477 04 41