Toggle menu Sök
Toggle menu Sök

123on lanserar mobiltjänst för över 400 miljoner La Liga-fans

123on

MADRID, SPANIEN och UPPSALA, SVERIGE – 25 februari 2014 – 123on, företaget med en mobil videoplattform för världens mest passionerade intressen, har inlett ett samarbete med mediejätten MediaPro och kommer att leverera La Ligas bästa höjdpunkter och mål direkt till fansens mobila enheter.

‒ Vi är glada att kunna ge La Liga-fansen mer av spelet de älskar. Med den mobila videoplattformen 123on, kommer vi kunna skapa en större känsla av samhörighet med fansen, som gör fotbollen till den mest älskade sporten i världen, säger Ignacio Arrola på MediaPro.

123on:s plattform gör det möjligt för Android-användare att visa och dela deras bästa La Liga-ögonblick genom att ladda ner 123on-applikationen från Google Play. Vid inkommande samtal, alarm och andra mobilfunktioner får man njuta av valt favoritmål direkt från planen. 123on-appen tillåter även fansen att ladda upp och använda privata videor från egna höjdpunkter i livet och dela dem med och familj och vänner.

‒ Fans älskar inte bara fotboll, de lever med intresset hela tiden, oavsett var de är. Fans tröttnar aldrig på att återuppleva fantastiska mål från La Liga och dela dem med varandra. 123on och MediaPro kommer att låta dem göra just det, säger 123on:s grundare Mikael Jansson.

123on får stöd i sin affärsutveckling genom Uppsala Innovation Centres program UIC Business Prep.

Presskontakt:
Mikael Jansson
Grundare och vd
+46 70 605 7744
mj@123on.com

Anamika Mård
Executive Assistant
+46 70 634 0365
am@123on.com

Stina Thor
Marknads- och kommunikationsansvarig
Uppsala Innovation Centre
+46 70 214 3324
stina.thor@uic.se

Om MediaPro
Rättighetsinnehavaren MediaPro äger idag de mest attraktiva fotbollsrättigheterna i världen. De är ledande inom tekniska tjänster och leverantör till den audiovisuella sektorn. Företaget producerar och distribuerar audiovisuellt innehåll, sportevenemang och film. Mer information finns på www.mediapro.es.

Om La Liga
La Liga, Professionell Fotboll League (LFP) är en av de mest kända professionella sportligorna i världen. LFP består av aktiebolag sportföretag och fotbollsklubbar i första och andra divisionen som deltar i officiella professionella tävlingar på nationell nivå. Mer information kan hittas på www.lfp.es.

Om 123on
Huvudkontoret ligger i Uppsala och grundades av den före detta racerföraren Micke Jansson, som 2013 utnämndes till Sveriges 11:e hetaste digitala entreprenör av tidningen Computer Sweden. 123on är den mobila videoplattformen för världens mest passionerade ögonblick. Företagets vision är att videon ska vara det primära sättet för människor att dela favoritögonblick på mobila enheter. För konsumenterna levererar 123on klippen de älskar – och älskar att dela. För rättighetsägare ger 123on ständigt växande medel för distribution av film – gammalt som nytt. För varumärken, kan 123on skapa nya värden i form av analytiska och nya inkomstströmmar. För mer information, besök www.123on.com.