Toggle menu Sök
Toggle menu Sök

Premiär: Ny träningstjänst i mobilen

MyActive

Friskis & Svettis Skellefteå kan som första anläggning i Sverige erbjuda sina medlemmar möjlighet att genom mobilen logga sin gymträning och dela den med varandra och instruktörer.

Appen som kommer finnas tillgänglig för både Android och iPhone togs fram under 2013 i samarbete med träningstjänsten myactive. F&S Skellefteå får en egen version som bär de traditionella röda och vita färgerna och medlemmarna kommer även kunna känna igen sina instruktörer på de bilder som illustrerar hur övningar ska genomföras.

– Det blir en digital träningsdagbok med alla sociala delar vi är vana vid från Facebook och Instagram, säger Jon Wingård, grundare av myactive.

– Syftet är att ytterligare inspirera tränande att sätta upp och nå sina mål. Det handlar inte bara om statistik utan också relationer. Det blir en viktig kontaktyta som saknats tidigare.

Samarbetet kring tjänsten kommer fortsätta under vår och sommar där användarnas synpunkter tas tillvara för att göra systemet bättre.

– Vi är övertygade om att vi tillsammans med anläggningarna kan bli bättre på det vi gör, samtidigt har vi redan idag en unik produkt där vi verkligen satt fokus på att användarna ska trivas, säger Jon.

Anders Pettersson, ordförande i Friskis & Svettis Skellefteå kom i kontakt med idén på appen redan 2012.

– Jag presenterades för Jon och myactive genom Connect Norr och intresset för tjänsten väcktes direkt. Det här är teknik som många inom träningsbranschen tittar på men ett komplett alternativ har saknats, säger Anders.

– Idag använder många redan sociala media som en naturlig del av sina relationer, inte minst när det kommer till att inspireras i sin träning. I och med den här satsningen ser vi en möjlighet att bli en aktiv deltagare i detta samtal.

Bara på Instagram har över 30 miljoner bilder märkts med hashtaggen #fitness, och det är inte minst unga kvinnor som delar sin gymträning.

– Det här är en stark trend. Det sociala, tillsammans med ett ökat intresse för gymträning är en verklighet alla har att förhålla sig till. Friskis & Svettis var tidigt ute och förstod potentialen i detta, säger Jon.

Appen gör det lätt för instruktörerna att tillsammans med den tränande skapa nya träningsprogram bara genom att gå fram till övningen och scanna en QR-kod. Då visas övningen direkt i mobilen med bildinstruktioner, historik, och möjlighet att spara dagens resultat. Övningarna läggs till i ordning och kan sparas som ett pass att återvända till vid nästa tillfälle. Många gym använder idag papperslappar för att hålla koll på träningspass och resultat, en lösning många haft nytta av men som saknar det långsiktiga perspektivet, överblickbarhet och social delning.

– Vi är glada över att ta det här steget. Friskis & Svettis utvecklas hela tiden och det är viktigt att detta arbete förankras i våra värderingar. I och med den här satsningen bryter vi ny mark och jag ser fram emot att se hur det tas emot bland medlemmarna! säger Anders.

Tjänsten lanseras den 17 mars till en pilotgrupp, men öppnas inom kort för föreningens alla medlemmar och därefter andra anläggningar/föreningar.

Kontakt
Jon Wingård, Projektledare för myactive, jon.wingard@omnicore.se, 070-442 20 30.
Anders Pettersson, Ordf Friskis&Svettis Skellefteå, 0910-73 40 60

Mer om myactive 
Webb: http://myactive.se/press/pressmeddelande-premiar-for-ny-traningstjanst-i-mobilen/

Twitter: http://www.twitter.com/getmyactive

Fakta
Myactive® har delfinansierats med stöd av Länsstyrelsen i Västerbotten och ALMI Uppsala. Projektet var ett av de första att antas till Uppsala Innovation Centres program UIC Business Agile när det startades årsskiftet 2012/13. Projektet är även antaget till Microsofts satsning på lovande nya startups: Bizspark och har därigenom sponsrats med mjukvara och serverlösningar.

Initiativtagare till projektet är 35-årige Uppsalabon Jon Wingård, uppvuxen i Skellefteå.
Jon Wingård har en bakgrund som egenföretagare inom IT, humaniora och design. Han är VD på Omnicore och sitter i styrelsen för spelutvecklinsbolaget Night Node.

Omnicore – Engaging and friendly communication, by being where people are.
We are a creative agency from Sweden – working with communicative solutions, mobile applications, websites, design, photography and branding. We regard the internet as our office, although you can also book an appointment with one of us in Uppsala, Umeå or Skellefteå. Feel free to contact us at: +46 (0)70 442 20 30

Om Uppsala Innovation Centre
Uppsala Innovation Centre (UIC) är en av landets främsta företagsinkubatorer med dokumenterat goda resultat och med en hög överlevnadsgrad på UIC-bolagen. UIC är branschoberoende och erbjuder kvalificerad rådgivning och stöd för framgångsrik affärsutveckling för idébärare, företagare, entreprenörer och tillväxtföretag som vill etablera sin idé på marknaden och utveckla sitt affärsmannaskap. UIC-modellen innefattar bland annat sex programsteg och 50 handplockade affärscoacher som stöttar bolagen i deras affärsutveckling. UIC erbjuder även hjälp med att hitta finansiering samt väl utvecklade kommersiella och tekniska nätverk. Ägare till UIC är till lika delar STUNS (Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle), Uppsala kommun, SLU Holding AB samt Uppsala universitets Utveckling AB. UIC ingår i Almi Företagspartners inkubatorprogram Business Incubation for Growth Sweden (B.I.G. Sweden). www.uic.se