Toggle menu Sök
Toggle menu Sök

Bästa livemusik-klippet vid inkommande samtal tack vare 123on och iConcerts

123on

UPPSALA, SVERIGE – 25 Mars 2014 – 123on, företaget med en mobil videoplattform för världens mest passionerade intressen, har idag inlett ett samarbete med iConcerts och kommer att leverera de bästa konsertupplevelserna till musikfansens mobila enheter.

123on:s plattform gör det möjligt för Android-användare att visa och dela sina bästa livekonsertsögonblick genom att ladda ner 123on-applikationen från Google Play. Det innebär att musikfans kan njuta av klipp från favoritkonserten eller av bästa gitarriffet vid inkommande samtal, alarm och andra mobilfunktioner. 123on-appen tillåter även fansen att ladda upp och använda privata videor från egna höjdpunkter i livet och dela dem med och familj och vänner.

iConcerts är den största underhållningskanalen och video-on-demand-plattformen med över 1 600 konserter och liveframträdanden med bästsäljande artister i en mängd olika populära musikgenrer. iConcerts har ett stort utbud inom klassisk rock och pop-rock, men täcker hela spektrumet av musik.

”Musik berör människors hjärtan, sinnen och själar. Och vi bär den med oss hela tiden, oavsett om vi tittar på vår favoritkonsert eller bara nynnar på en favoritlåt. 123on och iConcerts låter fansen uppleva den känslan om och om igen när mobilen ringer eller alarmet sätter igång”, säger 123on:s grundare Mikael Jansson.

”Speciella dagar som årsdagar och Alla hjärtans dag kan vara desto mer hjärtvärmande när nästa samtal kommer till tonerna av en kärlekssång du tycker om”, säger Mathieu Sibille, vd på iConcerts. ”123on och iConcerts för artisterna och deras publik ännu närmare varandra.”

123on ligger i bräschen för det nya sättet att leverera videoklipp i mobilen – vilket maximerar upplevelsen för konsumenter och för producenter som här får en ny kanal direkt till målgruppen. Företaget samarbetar med allt fler av världens främsta underhållningsföretag.

123on får stöd i sin affärsutveckling genom Uppsala Innovation Centres program UIC Business Prep.

Presskontakt:
Mikael Jansson
Grundare och vd
+46 70 605 7744
mj@123on.com

Anamika Mård
Executive Assistant
+46 70 634 0365
am@123on.com

Stina Thor
Marknads- och kommunikationsansvarig
Uppsala Innovation Centre
+46 70 214 3324
stina.thor@uic.se

Om iConcerts
Ägs av schweiziska Transmedia Communications SA. iConcerts HD är den första 360° HDTV-kanal och video-on-demand-plattform med över 1 600 konserter och liveframträdanden med bästsäljande artister i en mängd olika populära musikgenrer, och täcker en del av de mest uppmärksammade festivaler och liveevenemang. Idag finns iConcerts TV och VOD-tjänster i Frankrike, Italien, Belgien, Schweiz, Tyskland, Finland, Portugal, Österrike, Luxemburg, Litauen, Lettland, Makedonien, Malta, Turkiet, Kina, Indien, Japan, Malaysia, Singapore, Taiwan, Sydkorea, Afrika söder om Sahara, Mongoliet och Dubai. iConcerts är ett dotterbolag till schweiziska Transmedia Communications SA. Ytterligare information om iConcerts tjänster finns påwww.iConcerts.com

Om 123on
Huvudkontoret ligger i Uppsala och grundades av den före detta racerföraren Micke Jansson, som 2013 utnämndes till Sveriges 11:e hetaste digitala entreprenör av tidningen Computer Sweden. 123on är den mobila videoplattformen för världens mest passionerade ögonblick. Företagets vision är att videon ska vara det primära sättet för människor att dela favoritögonblick på mobila enheter. För konsumenterna levererar 123on klippen de älskar – och älskar att dela. För rättighetsägare ger 123on ständigt växande medel för distribution av film – gammalt som nytt. För varumärken, kan 123on skapa nya värden i form av analytiska och nya inkomstströmmar. För mer information, besök www.123on.com.

Om Uppsala Innovation Centre
Uppsala Innovation Centre (UIC) är en av landets ledande företagsinkubatorer med dokumenterat goda resultat och med en hög överlevnadsgrad på UIC-bolagen. UIC är branschoberoende och erbjuder kvalificerad rådgivning och stöd för framgångsrik affärsutveckling för idébärare, företagare, entreprenörer och tillväxtföretag som vill etablera sin idé på marknaden och utveckla sitt affärsmannaskap. UIC-modellen innefattar bland annat sex programsteg och 50 handplockade affärscoacher som stöttar bolagen i deras affärsutveckling. UIC erbjuder även hjälp med att hitta finansiering samt väl utvecklade kommersiella och tekniska nätverk. Ägare till UIC är till lika delar STUNS (Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle), Uppsala kommun, SLU Holding AB samt Uppsala universitets Utveckling AB. UIC ingår i Almi Företagspartners inkubatorprogram Business Incubation for Growth Sweden (B.I.G. Sweden). www.uic.se