Toggle menu Sök
Toggle menu Sök

OssDsign och Q-linea bland Sveriges 33 hetaste teknikbolag

I går avgjordes årets finalomgång av den prestigefulla 33-listan med Sveriges 33 hetaste unga teknikbolag. OssDsign och Q-linea är två av bolagen som korades. Q-linea är med på listan för tredje året i rad.

Ny Teknik och Affärsvärlden har för sjunde året i rad listat Sveriges 33 mest lovande unga teknikbolag. I år tävlade drygt 200 kandidater om platserna på 33-listan, som presenterades vid finalen på Münchenbryggeriet i Stockholm.

Ett av dessa är UIC-bolaget OssDsign som har utvecklat ett implantat av biokeramiskt material som används för benläkning vid svåra skallskador. Dagens implantatmaterial ger i många fall dåliga kliniska resultat. På bara två år har Uppsalabolaget OssDsign fått ut den innovativa tekniken på marknaden.

Det tidigare UIC-bolaget Q-linea utvecklar en sensor som snabbt identifierar sjukdomsalstrande bakterier. Företaget är med på 33-listan för tredje året i rad. Efterfrågan från amerikanska sjukhus har fått företaget att skruva upp takten för att få ut ett instrument för blodförgiftning på marknaden. Q-linea har även utvecklat en detektor som larmar om biologiska vapen, och har kunder som exempelvis det franska försvaret.

Se hela 33-listan här.

OssDsign får i dag avancerat affärsutvecklingsstöd genom UICs program UIC Business Accelerator. Q-linea har fått avancerat affärsutvecklingsstöd genom UICs program UIC Business Lab.

För mer information: 
Stina Thor, marknads- och kommunikationsansvarig
Uppsala Innovation Centre
Tel: 070-214 33 24
E-post: stina.thor@uic.se

Om Uppsala Innovation Centre
Uppsala Innovation Centre (UIC) är en av landets ledande företagsinkubatorer med dokumenterat goda resultat och med en hög överlevnadsgrad på UIC-bolagen. UIC är branschoberoende och erbjuder kvalificerad rådgivning och stöd för framgångsrik affärsutveckling för idébärare, företagare, entreprenörer och tillväxtföretag som vill etablera sin idé på marknaden och utveckla sitt affärsmannaskap. UIC-modellen innefattar bland annat sex programsteg och 50 handplockade affärscoacher som stöttar bolagen i deras affärsutveckling. UIC erbjuder även hjälp med att hitta finansiering samt väl utvecklade kommersiella och tekniska nätverk. Ägare till UIC är till lika delar STUNS (Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle), Uppsala kommun, SLU Holding AB samt Uppsala universitets Utveckling AB. UIC ingår i Almi Företagspartners inkubatorprogram Business Incubation for Growth Sweden (B.I.G. Sweden). www.uic.se