Toggle menu Sök
Toggle menu Sök

Pharem Biotech vidare till riksfinalen i Venture Cup

Pharem Biotech

UIC-bolaget Pharem Biotech, som var en av vinnarna i Venture Cups regionfinaler, har nu utsetts till en av finalisterna i den stora Sverigefinalen. Pharem Biotech erbjuder en ny teknik för rening av läkemedel i vattenmiljöer.

Venture Cup är Sveriges ledande tävling för affärsidéer. Inför riksfinalen av Venture Cup i Umeå den 12 juni har en jury valt ut 12 finalister av de 32 regionvinnarna. I finalen tävlar finalisterna i fyra olika kategorier där vinnarna sedan har chansen att bli totalsegrare.

De fyra kategorierna är Life Science & Teknik, Människan & Samhälle, Miljö & Energi samt Webb, Mjukvara & Media. De fyra kategorivinnarna tävlar sedan mot varandra om totalvinsten av Venture Cup 2014, där vinnaren går hem med 125 000 kronor.

Pharem Biotech som var en av vinnarna i region Öst tillhör nu finalistfältet i kategorin Miljö & Energi.

Pharem Biotech har fått avancerat affärsutvecklingsstöd genom Uppsala Innovation Centres program UIC Business Start och UIC Business Lab.

För mer information: 
Stina Thor, marknads- och kommunikationsansvarig
Uppsala Innovation Centre
Tel: 070-214 33 24
E-post: stina.thor@uic.se

Martin Ryen, vd
Pharem Biotech
Tel: 070-915 2290
E-post: martin.ryen@pharembiotech.se
www.pharembiotech.se

Om Uppsala Innovation Centre
Uppsala Innovation Centre (UIC) är en av landets ledande företagsinkubatorer med dokumenterat goda resultat och med en hög överlevnadsgrad på UIC­bolagen. UIC är branschoberoende och erbjuder kvalificerad rådgivning och stöd för framgångsrik affärsutveckling för idébärare, företagare, entreprenörer och tillväxtföretag som vill etablera sin idé på marknaden och utveckla sitt affärsmannaskap. UIC-modellen innefattar bland annat sex programsteg och 50 handplockade affärscoacher som stöttar bolagen i deras affärsutveckling. UIC erbjuder även hjälp med att hitta finansiering samt väl utvecklade kommersiella och tekniska nätverk. Ägare till UIC är till lika delar Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle (STUNS), Uppsala kommun, SLU Holding AB samt Uppsala universitets Utveckling AB. UIC ingår i Almi Företagspartners inkubatorprogram Business Incubation for Growth Sweden (B.I.G. Sweden). www.uic.se