Toggle menu Sök
Toggle menu Sök

123on nominerad till World Summit Award Mobile som en av världens mest innovativa mobila applikationer

WSA

Salzburg och Uppsala, 12 augusti, 2014. Totalt 454 mobilapplikationer har nominerats från 175 länder till tävlingen World Summit Award Mobile 2014. Uppsalaföretaget 123on AB är uttaget som ett av sju bolag att representera Sverige. The World Summit Award Mobile är ett FN-baserat initiativ som väljer ut och visar upp världens bästa mobila innehåll för att minska den digitala klyftan och öka den moderna informations- och kommunikationsteknologin.

– WSA-mobile har som mål att ta reda på vad som fungerar på olika marknader i olika delar av världen, vad som verkligen gör skillnad för människorna i avlägsna byar och globala storstäder, säger Peter A. Bruck, ordförande i WSA-mobile.

En internationell jury bestående av IT-experter och ledare inom området kommer att utvärdera årets nominerade företag. Jurymedlemmarna kommer från alla kontinenter och olika branscher, exempelvis telekommunikation, reklam, journalistik, forskning och undervisning. I juryn ingår även representanter inom informationsteknologins (ICT) utveckling.

– Det är alltså inte en produkts kommersiella framgång som betyder mest för juryn, betonar Peter A. Bruck, ordförande i WSA:s styrelse. Enligt Bruck, kommer juryn bedöma värdet av innehållet samt produktens utformning och teknik. Dessutom kommer applikationernas bidrag till att minska den digitala klyftan vägas in och spela en central roll för juryn.

123on är en ny mobil videoplattform för världens mest passionerade intressen. 123on ligger i bräschen för nya sätt att använda videoklipp i mobilen – vilket maximerar upplevelsen för konsumenter och för producenter som nu får en ny kanal direkt till målgruppen. Företaget samarbetar med flera av världens största rättighetsägare.

– 123on visar att det fortfarande går att utveckla tjänster kring hur man använder och delar rörliga bilder via mobila enheter, berättar Micael Gustafsson, vd på Clusterland Sweden och svensk-expert på World Summit Award. Den innovativa höjden och det enkla användargränssnittet var utslagsgivande för oss när vi valde 123on som det svenska bidraget i kategorin, Media. 123on är ett bevis på att Sverige fortfarande är en ledande nation när det gäller nya tjänster på Internet och att nominera dem till den här prestigefyllda tävlingen känns helt rätt. Nu önskar jag dem all lycka i den internationella tävlingen.

För tävlingens vinnare är WSA Mobile Content en chans att öka den globala medvetenheten om deras produkter och att komma in på den internationella marknaden. Utmärkelsen kommer att äga rum i Abu Dhabi, 1-3 februari 2015 där vinnarna även får möjlighet att presentera sina tjänster för potentiella nya partners och investerare.

123on får stöd i sin affärsutveckling genom Uppsala Innovation Centres program UIC Business Prep.

Presskontakt:
Wagner Manuela
wagner@icnm.net
+43 660 630408 7

Mikael Jansson
Grundare och vd, 123on
mj@123on.com
+46 70 605 7744


Om WSA-mobile
Arrangör av International Center för New Media (ICNM) i Salzburg, the World Summit Award Mobile är ett globalt initiativ inom ramen för och i samarbete med, FN om informationssamhället (WSIS), och samarbete med UNESCO, UNIDO och FN GAID.

Om 123on
Huvudkontoret ligger i Uppsala, Sverige, och grundades av före detta reklamfilmsproducenten och racerföraren Micke Jansson. 123on är den mobila videoplattformen för världens mest passionerade ögonblick. Företagets vision är att videon ska vara det primära sättet för människor att använda och dela sina favoritögonblick på mobila enheter. För mer information, besök www.123on.com.