Toggle menu Sök
Toggle menu Sök

123on nominerad till World Summit Award Mobile

WSA

123on ingår i programmet UIC Business Prep och har nominerats till World Summit Award Mobile 2014 som en av världens mest innovativa mobila applikationer. 

Totalt 454 mobilapplikationer från 175 länder har nominerats till World Summit Award Mobile. Uppsalaföretaget 123on är uttaget som ett av sju bolag att representera Sverige. Företaget utsågs också nyligen till finalist i White Bulls prestigefulla pris Bully Awards för andra året i rad – en tävling som går ut på att hitta Europas nästa stora ”Tech Stars”.

123onThe World Summit Award Mobile är ett FN-baserat initiativ som väljer ut och visar upp världens bästa mobila innehåll för att minska den digitala klyftan och öka den moderna informations- och kommunikationsteknologin. En internationell jury bestående av IT-experter och ledare inom området kommer att utvärdera årets nominerade företag. Jurymedlemmarna kommer från alla kontinenter och olika branscher, exempelvis telekommunikation, reklam, journalistik, forskning och undervisning. I juryn ingår även representanter inom informationsteknologins (ICT) utveckling.

”WSA-mobile har som mål att ta reda på vad som fungerar på olika marknader i olika delar av världen, vad som verkligen gör skillnad för människorna i avlägsna byar och globala storstäder.”
Peter A. Bruck, ordförande i WSA-mobile.

123on ligger i bräschen för nya sätt att använda videoklipp i mobilen, vilket maximerar upplevelsen för konsumenter och för producenter som nu får en ny kanal direkt till målgruppen. Företaget samarbetar med flera av världens största rättighetsägare.

För tävlingens vinnare är WSA Mobile Content en chans att öka den globala medvetenheten om deras produkter och att komma in på den internationella marknaden.

Utmärkelsen kommer att äga rum i Abu Dhabi, 1-3 februari 2015 där vinnarna även får möjlighet att presentera sina tjänster för potentiella nya partners och investerare.

Ladda ner appen här.