Toggle menu Sök
Toggle menu Sök

Välbesökt och inspirerande UIC-dag

UIC-dagen

I slutet av augusti samlades cirka 240 personer på UIC-dagen. Precis som tidigare år samlade Uppsala Innovation Centre sina bolag, partner, politiker, investerare och andra UIC-vänner för att nätverka, lyssna på spännande föredrag och äta en bit god mat tillsammans.

Per Bengtsson, vd på UIC, lyfte fram UIC-årets höjdpunkter och kunde konstatera att även 2013 varit ett mycket framgångsrikt år för UIC-bolagen.

Bo Qwarnström på UIC-bolaget OssDsign berättade om företagets implantat av biokeramiskt material som används för benläkning vid svåra skallskador, OssDsign Craniomosaic. På bara två år har OssDsign gått från forskning till försäljning av implantatet på en internationell marknad. Bakom framgångarna ligger strategiska val och ett planerat tillvägagångssätt – kantat av ett antal utmaningar.

OssDsignPå UIC-dagen bjöd UIC publiken på en pitchparad. Sex bolag som genomfört olika affärsutvecklingsprogram i UIC under året fick presentera sin affärsidé på två minuter. Bolagen som visades upp var Frija (Ung Livsstil), Kradle Life Sciences, Operose, Salipro Biotech, Animech Technologies och projektet Cascade Silencing.

Debatt om finansiering till tidiga bolag
UIC bjöd också in till debatt om hur finansiering till tidiga bolag ska ske. I debatten deltog Charlotte Broggren (VINNOVA), Mikael Karlsson (Almi Invest), Olle Ericsson (Vanadis Diagnostics och fd Halo Genomics) och Mikael Smedeby (Lindahl). Det blev en intressant debatt som också engagerade många i publiken.Debatt

UIC välkomnade nya alumner och partner
Som traditionen bjuder så presenterar UIC årets nya alumner på UIC-dagen. I år blev OT Chemistry och Plotagon nya alumner efter att ha avslutat affärsutvecklingsprogrammet UIC Business Accelerator. Som alumnföretag får bolagen möjlighet till fortsatt tillgång till en affärscoach från UIC och ingår även i UICs nätverk. SKAPA-priserna arrangeras av Almi Företagspartner i Uppsala län.

UIC välkomnade också nya partner sedan förra årets UIC-dag. UICs nya partner är Viva Media, ATM, Biovation Park och UU Innovation. Läs gärna en intervju med UU Innovation och ATM i detta nyhetsbrev.

Innovatörer fick SKAPAs stipendier
Uppsala läns landshövding Peter Egardt delade ut stiftelsen SKAPA s utvecklingsstipendier som traditionsenligt delas ut på UIC-dagen.

  • SKAPAs länspris till Framtidens Innovatör gick till Babak Toghiani-Rizi för sin app ”Cykelkompis”. I dag ingår Babak Toghiani-Rizi också i UICs program UIC Business Agile.
  • SKAPAs Utvecklingsstipendium gick i år till Mattias Karls och Sara FrykstrandDisruptive Materials, för innovationen ”Upsalite – det omöjliga materialet”.

Pristagarna fick var sitt diplom samt Almis prissumma på 15 000 kronor.Publik

Dagens konferencier Camilla Ljunggren är en av Sveriges största talanger inom näringslivet och har listats av tidningen Business Week till en av Europas bästa unga entreprenörer. Camilla avrundade UIC-dagen med att berätta om utmaningar och möten som format henne till den företagare hon är i dag.