Toggle menu Sök
Toggle menu Sök

Imint tog hem Bully Award i europeisk tävling för unga teknikföretag

bully-award-winner-imint-2014-3

Uppsalaföretaget Imint, verksamma inom mjukvara för bildanalys och videooptimering, kammade hem segern i kategorin ”Young Bulls”, i den årliga tekniktävlingen Bully Awards organiserat av White Bull. Tävlingens syfte är att hitta framtidens kometer bland Europas unga teknikföretag. Imint mottog priset vid en avslutande galamiddag i Barcelona den 8 oktober, som avslutade White Bull-konferensen. I samband med konferensen lanserade också Imint ”Vidhance Mobile” – där Imints videoalgoritmer demonstrerades på en Android-baserad smartphone.

Imint – Image Intelligence AB (Imint) är ett mjukvarubolag i Uppsala, sprunget ur forskning inom bildanalys. Imints effektiva algoritmer för realtidsanalys och förbättring av video har i många år använts inom försvars- och industriella tillämpningar. I samband med konferensen Pathways 2014 organiserat av White Bull, så lanserade Imint publikt den första prototypen av Vidhance Mobile, där algoritmerna anpassats för en smartphone. Den första funktionen som visades var cinematisk videostabilisering, där Vidhance Mobile i full realtid tar bort det oavsiktliga gungandet och skakandet vid filmning med en handhållen smartphone. I samband med konferensen tillkännagavs också vinnarna i tävlingen Bully Awards, där Imint var med i finalfältet i kategorin Young Bulls. Under en högtidlig galamiddag i Barcelona tillkännagjordes att Imint vunnit priset.

Farley Duvall, vd och grundare av White Bull, beskrev tävlingen:

– Bully Awards har liknats vid Oscars-utdelning för europeiska teknikbolag. En stor panel av industriexperter, media, riskkapital och erfarna entreprenörer granskar de nominerade bidragen för att hitta guldkornen på den europeiska teknikscenen.

Farley Duvall fortsatte med att ge juryns motivering till att tilldela Imint priset:

– Imint tilldelades en Bully Award i kategorin Young Bulls 2014, för att de visat påpasslig snabbhet i att anpassa sin fälttestade mjukvara från försvarsindustri till en marknad med stor tillväxtpotential inom konsumentsektorn. Imint har också visat på snabba framsteg i både produktutveckling och marknadsbearbetning på kort tid, vilket juryn såg som en tydlig signal att bolaget har förmåga att agera och ta tillvara på framväxande möjligheter.

Priset mottogs på scen av Imints vd Andreas Lifvendahl och teknikchefen Simon Mika. Andreas Lifvendahl var mycket nöjd priset:

– Vi har fått mycket uppmärksamhet kring vad vår teknik kan göra för smarta telefoner, för att lyfta användarupplevelsen av egna videoklipp till helt andra nivåer. Vi har nu en mycket hektisk höst framför oss med resor runt jorden, där många vill diskutera med oss och prata om vår prototyp. Att vi får utmärkelsen Bully Awards i det här läget är ju fantastiskt roligt – det ger självförtroende åt oss i bolaget, och det ger oss mer erkännande och uppmärksamhet.

Imint har fått avancerat affärsutvecklingsstöd genom företagsinkubatorn Uppsala Innovation Centre och ingår i dag i UIC Alumni.

Bilder finns på: www.imint.se/about/news/images

För mer information kontakta:
Andreas Lifvendahl, vd
Imint, Image Intelligence AB
Tel: +46 705 167802
E-post: andreas.lifvendahl@imint.se

Om Uppsala Innovation Centre
Uppsala Innovation Centre (UIC) är en av landets ledande företagsinkubatorer med dokumenterat goda resultat och med en hög överlevnadsgrad på UIC-bolagen. UIC har också rankats som världens 18:e bästa företagsinkubator, som också har universitetskoppling, enligt UBI Index 2014. UIC är branschoberoende och erbjuder kvalificerad rådgivning och stöd för framgångsrik affärsutveckling för idébärare, företagare, entreprenörer och tillväxtföretag som vill etablera sin idé på marknaden och utveckla sitt affärsmannaskap. UIC-modellen innefattar bland annat sex programsteg och 60 handplockade affärscoacher som stöttar bolagen i deras affärsutveckling. UIC erbjuder även hjälp med att hitta finansiering samt väl utvecklade kommersiella och tekniska nätverk. Ägare till UIC är till lika delar STUNS (Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle), Uppsala kommun, SLU Holding AB samt Uppsala universitet Holding AB. UIC ingår i Almi Företagspartners inkubatorprogram Business Incubation for Growth Sweden (B.I.G. Sweden). www.uic.se