Toggle menu Sök
Toggle menu Sök

Svenska startupbolaget Plotagon hyllas på den amerikanska marknaden

Plotagon

Fast Company, en av USA:s mest inflytelserika tidskrifter inom teknik, design och entreprenörskap, har utsett det svenska startupbolaget Plotagon till en av finalisterna i årets upplaga av Fast Company Innovation By Design Awards 2014. Den prestigefyllda och årligt återkommande tävlingen har till syfte att uppmärksamma de mest innovativa designlösningarna på dagens affärsproblem. Bland övriga finalister återfinns starka varumärken som Disney, Nike och Google. Vinnarna tillkännages i New York den 15 oktober. 

Plotagon utvecklar en app som gör det möjligt för vem som helst att skapa och dela 3D-animerad film med bara några knapptryck. Den 24 juli i år lanserades Plotagons gratisversion för iPad i App Store. En kort tid efter lanseringen utnämnde Apple Plotagon till ”Best New App” i över 100 länder.

Fast Company utsåg Plotagons betaversion till en av världens 21 bäst designade appar 2013. Nu uppmärksammas Plotagons nya version för iPad i årets upplaga av Innovation By Design Awards 2014 genom en finalplats i app-kategorin. Den prestigefyllda och årligt återkommande tävlingen har till syfte att lyfta fram de mest innovativa designlösningarna inom olika branscher. Fast Company mottog totalt 1 587 bidrag från olika delar av världen till årets tävlingsupplaga. Bland dessa har 53 finalister utsetts i tio kategorier. Bland övriga finalister återfinns starka varumärken som Disney, Nike och Google. Vinnarna tillkännages i New York den 15 oktober.

– Att komma till final i en så pass prestigefylld tävling som Innovation By Design Awards känns som en rejäl klapp på axeln. Design handlar om att göra det komplicerade enkelt. Genom Plotagon har vi tagit animation, som traditionellt sett är ett komplicerat område, och utvecklat en app som är så enkel att använda att vem som helst kan skapa sin egna 3D-animerade film, säger Jonathan Hise Kaldma, Creative Director på Plotagon.
 
Kort om Plotagons app 
Plotagons app är gratis att ladda ner och använda och finns i nuläget för iPad, Mac och PC. I grundpaketet ingår två gratismiljöer, fyra karaktärer, musik och ljudeffekter. Ytterligare fyra gratismiljöer och tre karaktärer kan laddas ner gratis. Fler miljöer och karaktärer finns tillgängliga via in-app köp. 

Plotagon i App Store Sverige, klicka här.

Mer information om Fast Company Innovation By Design Awards 2014, klicka här.

Plotagon har fått avancerat affärsutvecklingsstöd genom företagsinkubatorn Uppsala Innovation Centre och ingår i dag i UIC Alumni.

För mer information och bilder, kontakta: 
Hedvig Blext, Head of Corporate Communications & PR på Plotagon
Mobil: 073-621 32 82
E-post: hedvig@plotagon.com

Om Plotagon
Plotagon är ett svenskt startupbolag med huvudkontor i centrala Stockholm. Plotagon utvecklar en app för enkelt skapande och delande av 3D-animerad film. Plotagon består av ett dedikerat team programmerare, animatörer, designers och storytellers. Företaget grundades 2012. Läs mer på: https://plotagon.com

Om Uppsala Innovation Centre
Uppsala Innovation Centre (UIC) är en av landets ledande företagsinkubatorer med dokumenterat goda resultat och med en hög överlevnadsgrad på UIC-bolagen. UIC har också rankats som världens 18:e bästa företagsinkubator, som också har universitetskoppling, enligt UBI Index 2014. UIC är branschoberoende och erbjuder kvalificerad rådgivning och stöd för framgångsrik affärsutveckling för idébärare, företagare, entreprenörer och tillväxtföretag som vill etablera sin idé på marknaden och utveckla sitt affärsmannaskap. UIC-modellen innefattar bland annat sex programsteg och 60 handplockade affärscoacher som stöttar bolagen i deras affärsutveckling. UIC erbjuder även hjälp med att hitta finansiering samt väl utvecklade kommersiella och tekniska nätverk. Ägare till UIC är till lika delar STUNS (Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle), Uppsala kommun, SLU Holding AB samt Uppsala universitet Holding AB. UIC ingår i Almi Företagspartners inkubatorprogram Business Incubation for Growth Sweden (B.I.G. Sweden). www.uic.se