Toggle menu Sök
Toggle menu Sök

123on vann prestigefulla Bully Award i Barcelona

123on_screenshot

UPPSALA, 16 oktober 2014. 123on har utnämnts som vinnare av 2014 Bully Award som ges till framstående och ledande europeiska bolag inom media och telekommunikation, TMT. Bolaget vann i kategorin Yearling vilket innefattar bolag som söker eller har fått sådd- eller affärsängelinvestering.

Sammanlagt 60 europeiska bolag fanns med bland finalisterna, som valdes ut bland över 500 bolag inom TMT-sektorn. En panel av meriterade journalister och branschexperter utsåg slutligen 30 vinnare vid den femte årliga ceremonin i Barcelona.

Vinnarna delades in i tre kategorier:

• Yearlings: bolag som söker eller fått sådd- eller affärsängelinvestering

• Young Bulls: bolag som söker eller har fått A-finansiering

• Longhorns: tillväxtföretag

– Vinnarna valdes ut för sin spetskompetens inom ledarskap, innovation och tillväxtpotential. 123on har visat på en bra affärsmodell, tydlig marknadsstrategi och en god insikt om kundernas behov och tekniska lösningar, säger Farley Duvall en av grundarna till White Bull Summits.

123on ligger i bräschen för nya sätt att använda videoklipp i mobilen, vilket maximerar upplevelsen för konsumenter och för producenter som nu får en ny kanal direkt till målgruppen. Företaget samarbetar med flera av världens största rättighetsägare.

– Vi är såklart väldigt stolta över att vara en av vinnarna av Bully Award. Det är också mycket hedrande att bli erkänd som ett av de ledande TMT-bolagen i Europa av en jury bestående av riktigt tunga namn i branschen, säger Mikael Jansson, grundare och vd på 123on.

Juryn har genomfört en noggrann granskning av bolagen där vinnarna visat tydlig potential för stark tillväxt och där möjligheterna för framgång är stora.

123on får stöd i sin affärsutveckling genom Uppsala Innovation Centres program UIC Business Prep.

För mer information kontakta:
Mikael Jansson
Grundare och vd, 123on
+46 70 605 7744
mj@123on.com

Elizabeth Perry
White Bull Summits,
+34 93 802 1383
elizabeth@whitebull.com

Om 123on
Huvudkontoret ligger i Uppsala, Sverige, och grundades av före detta reklamfilmsproducenten och racerföraren Micke Jansson. 123on är den mobila videoplattformen för världens mest passionerade ögonblick. Företagets vision är att videon ska vara det primära sättet för människor att använda och dela sina favoritögonblick på mobila enheter. För mer information, besök www.123on.com.

Om Uppsala Innovation Centre
Uppsala Innovation Centre (UIC) är en av landets ledande företagsinkubatorer med dokumenterat goda resultat och med en hög överlevnadsgrad på UIC-bolagen. UIC har också rankats som världens 18:e bästa företagsinkubator med universitetskoppling enligt UBI Index 2014. UIC är branschoberoende och erbjuder kvalificerad rådgivning och stöd för framgångsrik affärsutveckling för idébärare, företagare, entreprenörer och tillväxtföretag som vill etablera sin idé på marknaden och utveckla sitt affärsmannaskap. UIC-modellen innefattar bland annat sex programsteg och 60 handplockade affärscoacher som stöttar bolagen i deras affärsutveckling. UIC erbjuder även hjälp med att hitta finansiering samt väl utvecklade kommersiella och tekniska nätverk. Ägare till UIC är till lika delar STUNS (Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle), Uppsala kommun, SLU Holding AB samt Uppsala universitet Holding AB. UIC ingår i Almi Företagspartners inkubatorprogram Business Incubation for Growth Sweden (B.I.G. Sweden). www.uic.se