Toggle menu Sök
Toggle menu Sök

Gofreel i regionfinal i Venture Cup

Gofreel

Mariefredbaserade företaget Gofreel är nominerat till regionfinalen i tävlingen Venture Cup. Gofreel tävlar med sin digitala tjänst för samordning av transporter hos företag, organisationer, kommuner och landsting. Syftet är att minska på utsläpp och kostnader för de interna och upphandlade transporterna.

Venture Cup är Sveriges ledande tävling för de som vill utveckla sin affärsidé till ett framgångsrikt affärskoncept och starta företag.

Nominerade företaget Gofreel har utvecklat tjänsten Gofreel­-Samordnade transporter, som hjälper företag, organisationer, kommuner och landsting att få en överblick och samordna sina interna och upphandlade transporter. Tjänsten är webbaserad och gör det möjligt att inte bara minska utsläppsnivåer utan också minska kostnader för transport och personal.

– Vi är mycket glada över nomineringen till Venture Cups regionfinal. Vår tjänst gör att kostnadsbesparingar och miljöbesparingar går hand i hand. Ju mer tjänsten används ju större blir kostnadsbesparingarna och vinsterna för miljön, säger Tobias Forngren, vd på Gofreel.

Företaget är nominerat inom kategorin Miljö & energi för region Öst.

Gofreel har fått stöd i sin affärsutveckling genom Uppsala Innovation Centres program UIC Business Agile och UIC Business Prep.

På bilden: Johanna Tömmervik och Tobias Forngren, Gofreel. Källa: Venture Cup. Foto: Gustav Hugosson.