Toggle menu Sök
Toggle menu Sök

OnTarget Chemistry blir DI-gasell

DI_Gasell

UICs alumnbolag OnTarget Chemistry är utsett till Gasellföretag 2014 – en utmärkelse som årligen delas ut av Dagens Industri till Sveriges snabbast växande företag.

I samband med att Dagens Industri Gasell firade 15-årsjubileum i Konserthuset i Stockholm korades UICs alumnbolag OnTarget Chemistry till en av Gasellvinnarna i Uppsala län.

– Detta är verkligen en ära och inspiration. Under 2011 fick vi Bona Postulata-utmärkelsen för visad stor affärspotential i Uppsalaregionen och i början av 2014 blev företaget invalt bland Uppsala Innovation Centres alumner. I och med Gasell-utnämningen får vi bekräftelse på att vi har fortsatt följa rätt spår, säger Fredrik Lehmann, vd på OnTarget Chemistry.

Färre än 0,5 procent av Sveriges aktiebolag utses årligen till Gaseller. För att bli en Gasell ska företaget ha en omsättning som överstiger 10 miljoner kronor, ha minst tio anställda och minst ha fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret. Dessutom ska de ha ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren, ha ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt, ha vuxit organiskt i allt väsentligt och ha sunda finanser.