23 januari 2015

123on i exklusivt samarbete med indiska Shemaroo Entertainment Ltd

123on

UPPSALA, SVERIGE & MUMBAI, INDIEN 23 januari 2015 – 123on tar nu klivet in på den indiska marknaden genom att teckna avtal med Bollywoodproducenten Shemaroo Entertainment Ltd. Avtalet innebär att Android-användare nu får tillgång till ett av världens hetaste Bollywoodarkiv. 123on ligger i bräschen för nya sätt att använda videoklipp i mobilen, vilket maximerar upplevelsen för konsumenter. Dessutom får producenter en ny kanal direkt till målgruppen.

123on är en ny mobil videoplattform för världens mest passionerade intressen. 123on:s plattform gör det möjligt för Android-användare att visa och dela sina bästa Bollywoodögonblick, genom att ladda ner 123on-applikationen från Google Play. Förutom Shemaroo Entertainment samarbetar 123on med flera av världens största rättighetsägare inom områden som sport och musik.

Bollywoodfans kan nu automatiskt hålla sig uppdaterade med de bästa Bollywoodklippen genom den nya funktionen ”Video of the Day”. De kan också njuta av de mest minnesvärda ögonblicken i Bollywoods historia vid varje inkommande samtal, när de kollar telefonen med Video Wallpaper ‒ eller överraska sin familj och vänner genom att välja den video som deras vänner får se när de ringer till varandra.

– Vi ser fram emot att starta detta samarbete med 123on, som skapat en ny trend för hur man använder video i mobilen. Avtalet innebär också att Shemaroos globala räckvidd breddas. Partnerskapet är helt i linje med vår strategi och vi kan nu erbjuda våra fans underhållning direkt i farten, säger Jai Maroo på Shemaroo Entertainment.

– Vi är oerhört stolta över att vara partner till Shemaroo Entertainment, som är kända för sitt breda utbud av indisk film och Bollywoodproduktioner, säger 123on:s grundare Mikael Jansson. Vårt första samarbete i Indien samt i filmbranschen visar verkligen flexibiliteten och möjligheterna för vår unika plattform.

123on har fått stöd i sin affärsutveckling genom Uppsala Innovation Centres program UIC Business Prep.

Presskontakt:
Mikael Jansson, grundare och vd
123on AB
Tel: 070-605 7744
E-post: mj@123on.com

Stina Thor, marknads- och kommunikationsansvarig
Uppsala Innovation Centre
Tel: 070-214 33 24
E-post: stina.thor@uic.se

Om 123on
Bolagets mobila plattform 123on har under kort tid attraherat flertalet av världens största rättighetsägare inom sport-, musik- och filmbranschen. Huvudkontoret ligger i Uppsala och grundades av före detta reklamfilmsproducenten och racerföraren Micke Jansson. 123on är den mobila videoplattformen för världens mest passionerade ögonblick. Företagets vision är att videon ska vara det primära sättet för människor att använda och dela sina favoritögonblick på mobila enheter. Under 2014 vann 123on prestigefulla Bully Award i Barcelona som ges till framstående och ledande europeiska bolag inom media och telekom. För mer information, besök www.123on.com.

Om Shemaroo
Shemaroo Entertainment Ltd. grundades 1962 och är idag ett etablerat film och media underhållningsbolag i Indien, som kännetecknas för deras innovativa och banbrytande insatser. Med partnerskap med de stora telekomoperatörer och andra digitala medieplattformar, är Shemaroo i framkant av den digitala eran. För ytterligare information, besök www.shemarooent.com

Om Uppsala Innovation Centre
Uppsala Innovation Centre (UIC) är en av landets ledande företagsinkubatorer med dokumenterat goda resultat och med en hög överlevnadsgrad på UIC-bolagen. UIC har också rankats som världens 18:e bästa företagsinkubator med universitetskoppling enligt UBI Index 2014. UIC är branschoberoende och erbjuder kvalificerad rådgivning och stöd för framgångsrik affärsutveckling för idébärare, företagare, entreprenörer och tillväxtföretag som vill etablera sin idé på marknaden och utveckla sitt affärsmannaskap. UIC-modellen innefattar bland annat sex programsteg och 60 handplockade affärscoacher som stöttar bolagen i deras affärsutveckling. UIC erbjuder även hjälp med att hitta finansiering samt väl utvecklade kommersiella och tekniska nätverk. Ägare till UIC är till lika delar STUNS (Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle), Uppsala kommun, SLU Holding AB samt Uppsala universitet Holding AB.  uic.se