13 februari 2015

Red Bull MOBILE i globalt samarbete med 123on – ökar upplevelsen av Red Bull-videor direkt i mobilen

123on_RedBull

123on ligger i bräschen för nya sätt att använda videoklipp i mobilen, vilket maximerar upplevelsen för konsumenter och för producenter som nu får en ny kanal direkt till målgruppen. Företaget samarbetar med flera av världens största rättighetsägare. Nu har 123on även tecknat ett globalt samarbete med Red Bull MOBILE.

Red Bull MOBILE erbjuder sina kunder en skräddarsydd tjänst som ger exklusiv access till Red Bull MOBILE Zone som innehåller tävlingar, spel, biljetter, events, radio och videor från Red Bulls aktiviteter över hela världen. Red Bull MOBILE finns idag i fyra länder fördelat på två kontinenter. Förutom i hemlandet Österrike finns det även idag i Belgien, Ungern, Polen och Sydafrika.

Avtalet med 123on innebär att Red Bulls kunder och fans nu automatiskt kan hålla sig uppdaterad med det bästa från Red Bull-världen med den nya funktionen ”Video of the Day”. De kan också njuta av spännande Red Bull-videor vid varje inkommande samtal, när de kollar telefonen med Video Wallpaper ‒ eller överraska sin familj och vänner genom att välja den video som deras vänner får se när de ringer dem. 123on-appen finns tillgänglig att ladda ner på Google Play (https://goo.gl/dtl5Tv).

“Red Bull är ett unikt varumärke som under lång tid varit ledande inom content marketing, så vi är förstås stolta över att de väljer vår plattform för att nå ut till sina målgrupper via mobilen”, säger 123on:s grundare och vd Mikael Jansson. “Att kunna erbjuda deras adrenalinpumpande videor, från extremsport till livsstil, blir en verklig tillgång för vår plattform, våra användare och deras fans”.

Red Bull MOBILE har även licensierat 123on:s plattform för att skapa en app i Red Bull-design med en gemensamt framtagen logga. Denna app kan laddas ner av Red Bull MOBILE-abonnenter som utan kostnad får tillgång till 123on:s mobilfunktioner och alla Red Bull videor.

123on har fått stöd i sin affärsutveckling genom Uppsala Innovation Centres program UIC Business Prep.

Presskontakt:
123on AB
Mikael Jansson
Grundare och vd, 123on
Tel: +46 70 605 7744
E-post: mj@123on.com
123on.com

Red Bull MOBILE
Patrick Kunkel
Digital Proposition
Tel: +43 664 889 880 28
E-post: patrick.kunkel@at.redbullmediahouse.com

Om Uppsala Innovation Centre
Uppsala Innovation Centre (UIC) är en av landets ledande företagsinkubatorer med dokumenterat goda resultat och med en hög överlevnadsgrad på UIC-bolagen. UIC har också rankats som världens 18:e bästa företagsinkubator med universitetskoppling enligt UBI Index 2014. UIC är branschoberoende och erbjuder kvalificerad rådgivning och stöd för framgångsrik affärsutveckling för idébärare, företagare, entreprenörer och tillväxtföretag som vill etablera sin idé på marknaden och utveckla sitt affärsmannaskap. UIC-modellen innefattar bland annat sex programsteg och 60 handplockade affärscoacher som stöttar bolagen i deras affärsutveckling. UIC erbjuder även hjälp med att hitta finansiering samt väl utvecklade kommersiella och tekniska nätverk. UIC har verksamhet i Uppsala län och Södertälje kommun. Ägare till UIC är till lika delar STUNS (Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle), Uppsala kommun, SLU Holding AB samt Uppsala universitet Holding AB. uic.se