17 februari 2015

Kontigo Care och Emplicure vann Bona Postulata

Bona-postulata

UIC-bolagen Kontigo Care och Emplicure har tilldelats näringslivspriset Bona Postulata, som delas ut till uppländska företag med stor tillväxtpotential.

Bona Postulata är ett näringslivspris som vill uppmuntra Uppsalaföretag med stark tillväxtpotential. Bakom priset står 16 välkända företag och näringslivsorganisationer i Uppsala län. Priset ger de vinnande företagen kvalificerad utbildning och mentorer för att ytterligare stärka deltagarnas företagarkompetens.

De vinnande UIC-bolagen är:

Kontigo Care
Kontigo Care utvecklar produkten TripleA, som består av en trådlös alkoholmätare, mobilapp och databas. TripleA ger helt nya möjligheter att hjälpa alkoholister under den kritiska tiden efter behandlingshemmens insats. Dessutom får vårdnadsgivare och beställare av vården, en möjlighet att med hjälp av produkten följa upp kvaliteten på behandlingen samt genomföra analyser och förbättrande åtgärder. Kontigo Care har utvecklat TripleA tillsammans med UICs affärspartner Prevas, vilket nyligen gav dem båda priset Swedish Embedded Award 2014.
www.kontigocare.com

Emplicure
Emplicure utvecklar nya patenterbara läkemedel med hjälp av innovativa läkemedelsformer. Företaget utvecklar bland annat ett nytt plåster bestående av mikronålar avsedda att ge förbättrad smärtlindring till barn. Effektprofilen är anpassad för kortvariga kirurgiska ingrepp. Teknologierna baseras på forskning i samarbete med Uppsala universitet och tidigare Orexo.
www.emplicure.com

Företagen har fått stöd i sin affärsutveckling genom företagsinkubatorn Uppsala Innovation Centres affärsutvecklingsprogram. Kontigo Care går programmet UIC Business Accelerator och Emplicure går programmet UIC Business Lab.

Priset är instiftat av två av Uppsala Innovation Centres affärspartner, Advokatfirman Lindahl och PwC.

Övriga vinnare av Bona Postulata 2015 är företagen The FriendlySwede, Ekeby Hälsocenter, PackBud Nordic, By Gårdsbageri, Barnskoexperten, Keep Training Sweden, Rödfärgarna och Save-by-solar Sweden.

Läs mer om Bona Postulata på www.bonapostulata.se.