17 februari 2015

Ny på UIC: Helena Ströberg

Helena_Stroberg_small

Uppsala Innovation Centre förstärker nu organisationen med Helena Ströberg som ny ansvarig för affärsutvecklingsprogrammet UIC Business Prep.

Helena Ströberg har lång och bred erfarenhet inom området life science. Hon har arbetat både med försäljning och marknadsföring, och har god insikt i vad som krävs vid kommersialisering och lansering samt vikten av att förstå kunders behov i ett tidigt skede.

Helena har läst bioteknik vid Uppsala universitet och arbetade därefter som doktorand vid institutionen för naturvetenskaplig mikrobiologi. Karriären fortsatte inom det privata näringslivet som Tech Support Specialist på dåvarande Amersham Pharmacia Biotech, i dag GE Healthcare Life Sciences, som följdes av roller som säljare och global produktchef inom samma bolag.

Helena kommer närmast från en tjänst som Global Brand Manager inom estetik på Galderma med fokus på både B2B (Business to business) och B2C (Business to consumer) på en global marknad.

UIC Business Prep är ett program för utvalda företag med hög potential. Företagen har sökt till UIC Business Accelerator och har några specifika områden som behöver utvecklas och förberedas ytterligare genom UIC Business Prep för att uppfylla kriterierna för Accelerator-programmet.

Helena tillträdde tjänsten den 7 januari 2015.