24 april 2015

Tre UIC-entreprenörer nominerade till Årets företagare

Årets_Företagare

För sjunde året i rad utses Årets företagare i Uppsala av organisationen Företagarna. Bland årets nominerade finns UIC-entreprenörerna Bo Qwarnström på OssDsign, Martin Nilsson på VBN Components och Petter Schanche på Pophunters Film & TV. Vinnarna presenteras på Årets företagargala den 22 maj. 

Bo QwarnströmOssDsign är nominerad till priset Årets komet. OssDsign har utvecklat ett implantat av biokeramiskt material som används för benläkning vid svåra skallskador. Dagens implantatmaterial ger i många fall dåliga kliniska resultat. På bara två år har Uppsalabolaget OssDsign fått ut den innovativa tekniken på marknaden. År 2014 placerades företaget på NyTekniks och Affärsvärldens lista över Sveriges 33 mest lovande teknikbolag. OssDsign ingår i dag i UICs affärsutvecklingsprogram UIC Business Accelerator.

Martin NilssonVBN Components är också nominerad till priset Årets komet. Företaget har genom sin 3D-printningsteknik skapat ett paradigmskifte inom den traditionella tillverkningsindustrin som har runt två hundra år på nacken.Företaget har etablerat ett högmodernt stålverk i Uppsala där mycket slitstarka stålkomponenter formas genom 3D-printning. VBN Components vann Sveriges största innovationspris SKAPA-stipendiet på 500 000 kr under 2013. Företaget ingår i dag i UICs affärsutvecklingsprogram UIC Business Accelerator.

Petter Schanche Pophunters Film & TV är nominerad till priset Årets unga företagare. Pophunters är en prisbelönad produktionsbyrå med fokus på film och rörlig media. Företaget hjälper företag och organisationer med att kommunicera med film och rörlig media. De hanterar hela processen från idé och koncept till produktion, distribution och leverans. Pophunters vann tre priser i den internationella beställningsfilmfestivalen World Media Festival 2015 i Hamburg. Företaget har tidigare genomfört UICs affärsutvecklingsprogram UIC Business Lab.

Företagargalan, som arrangeras av Företagarna, äger rum den 22 maj på Uppsala slott.

För mer information:
Bo Qwarnström, Vice President Business Development
OssDsign
Tel: 0768-99 85 87
E-post: bq@ossdsign.com

Martin Nilsson, vd
VBN Components
Tel: 0702-35 62 82
E-post: martin.nilsson@vbncomponents.com

Petter Schanche, vd
Pophunters Film & TV
Tel: 018-800 10 11
E-post: petter@pophunters.com

Stina Thor, marknads- och kommunikationsansvarig
Uppsala Innovation Centre
Tel: 070-214 33 24
E-post: stina.thor@uic.se

Om Uppsala Innovation Centre
Uppsala Innovation Centre (UIC) är en av landets ledande företagsinkubatorer med dokumenterat goda resultat och med en hög överlevnadsgrad på UIC-bolagen. UIC har också rankats som världens 18:e bästa företagsinkubator med universitetskoppling enligt UBI Index 2014. UIC är branschoberoende och erbjuder kvalificerad rådgivning och stöd för framgångsrik affärsutveckling för idébärare, företagare, entreprenörer och tillväxtföretag som vill etablera sin idé på marknaden och utveckla sitt affärsmannaskap. UIC-modellen innefattar bland annat fem programsteg och 70 handplockade affärscoacher som stöttar bolagen i deras affärsutveckling. UIC erbjuder även hjälp med att hitta finansiering samt väl utvecklade kommersiella och tekniska nätverk. Ägare till UIC är till lika delar STUNS (Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle), Uppsala kommun, SLU Holding AB samt Uppsala universitet Holding AB. uic.se