29 april 2015

Peter Funning ny på UIC

UIC_Peter_Funning

UIC förstärker nu organisationen med Peter Funning som ny ansvarig för UICs verksamhet i Östhammar. Fokus ligger på att identifiera projekt och bolag som står inför en kommersialisering, etablering eller expansion och som kan få stöd av UIC i detta arbete. I arbetet ingår också att hitta företag utanför Östhammars kommun som vill etablera sig i regionen.

Peter Funning har lång och bred erfarenhet inom affärs-, ledarskaps- och organisationsutveckling. Han har haft ledande positioner inom försäljning och marknadsföring, och har genom det egna bolaget Funning Konsult arbetat som affärscoach i UIC.

Parallellt med tjänsten på UIC arbetar Peter på Orion Diagnostica där han sedan 2013 är ansvarig för den skandinaviska marknaden. Företaget är specialiserat på högkvalitativa och pålitliga tester för klinisk diagnostik och hygienkontroll. Bakom sig har Peter en lång och gedigen karriär med erfarenhet från ledande roller i företag som Fresenius Kabi, Johnson & Johnson och Bausch&Lomb Nordic samt ett antal styrelseuppdrag.

UIC har sedan 2010 ett långsiktigt samarbete med SKB Näringslivsutveckling i Östhammars kommun. Utgångspunkten för samarbetet är att UIC ska hjälpa företag i Östhammars kommun att vässa sina företagsstrategier, skala upp och vidga sin marknad. Peter Funning kommer nu att arbeta med att scouta och förmedla kontakter med företag, forskningsprojekt och andra projekt som står inför en kommersialisering, etablering eller expansion. En del i uppdraget blir också att hitta företag utanför Östhammars kommun som vill etablera sig där.