29 april 2015

Sju UIC-bolag ställde ut på ICT-dagen

ICT1

Det var trångt i montern då sju UIC-bolag ställde ut tillsammans med UIC på ICT-dagen den 21 april. Temat för dagen var kommunikation i nutid och framtid. Ungefär 400 personer var anmälda till evenemanget, som föreningen ICT Uppsala anordnade i samarbete med arrangören Relation.

De spännande UIC-bolag inom ICT-området som ställde ut var:

Night Node – en indiestudio som under 2014 lanserade det uppmärksammade spelet Orbital Gear. Har listats som ett av de 100 bästa spelstartupbolagen i Europa. Night Node har genomfört tidigare programmet UIC Business Agile.

Kontigo Care – ett teknik- och forskningsföretag som bland annat utvecklar produkten TripleA. Produkten består av en alkoholmätare, mobilapp och databas och ökar chanserna för alkoholberoende personer att bibehålla sin nykterhet oberoende av behandlingsform. Ingår i dag i programmet UIC Business Accelerator.

Animech Technologies – åskådliggör företags produktutbud genom hela livscykeln med hjälp av visuell interaktiv information. Företaget har kunder som SKF, GE Healthcare, Elfa, Sony, Roche, Siemens, Sandvik och Skanska. Ingår i dag i programmet UIC Business Accelerator.

Frija – erbjuder plattformen Ung Livsstil som tillhandahåller kunskap om, och verktyg för, en hållbar livsstil för barn och unga. Bland annat genom e-learning, utbildning av skolpersonal samt föreläsningar för skolpersonal, elever och föräldrar. Har genomfört tidigare programmet UIC Business Agile.

Plick – har utvecklat appen Plick som är en social marknadsplats för att köpa, sälja och upptäcka secondhand, mode och accessoarer. Har genomfört tidigare programmet UIC Business Agile och UIC Business Prep.

Wahoo – utvecklar ett utvärderingssystem som kan integreras i mobila applikationer. Mässarrangörer kan exempelvis attrahera besökare med en modern app som ger besökarna all information de behöver, eller hjälpa utställarna att samla in feedback från sina besökare och hjälpa dem hålla kontakten.

Envirohealth Matters – utvecklar appen ToxxScan, som erbjuder lättillgänglig information om kända kemiska hälsorisker i livsmedel och visar en färgkodad riskbedömning. Ingår i dag i programmet UIC Business Startup.

Några av de ämnen som lyftes var hur tekniken går framåt i rasande fart och att det konsumeras via nätet som aldrig förr. Den nya tekniken öppnar nya möjligheter och marknader. Vad händer på nätet nu och i framtiden, hur kommunicerar vi med varandra och hur ska man som företagare förbereda sig för den nya generationen och deras sätt att agera och driva företag? Dagens konferencier var Kristoffer Triumf och på scenen stod bland andra Katarina Graffman och Stefan Hyttfors.