4 maj 2015

Plotagon tar in 23 miljoner kronor

Plotagon

Plotagon har genomfört en riktad emission som tillfört företaget 23 miljoner kronor. Emissionen tecknades av kvalificerade internationella och svenska investerare. Kapitalet kommer dels att användas till fortsatt utveckling och dels att accelerera den internationella lanseringen av Plotagons app. Företaget kommer fokusera på att etablera appen på globala marknader samt att skapa uppmärksamhet via marknadsföringsaktiviteter och strategiska partnerskap.

Plotagon har utvecklat en ny typ av app där vem som helst kan skapa och dela sina berättelser som 3D-animerade videor. Användarna kan skapa sina egna karaktärer och inkludera dem i sina filmer. Hittills har Plotagons Community haft fler än 500 000 videovisningar.

Plotagon har startat ett samarbete med ett av världens största spelföretag, Dead Trigger 2 by Madfinger Games, för att ge storytelling-makt åt sina spelare. Detta möjliggör att fans från både Plotagon och Dead Trigger 2, genom ljudeffekter, rörelser och musik, kan göra film med sina zombies. Madfinger har cirka 20 miljoner månatliga användare.

Plotagon har fått avancerat affärsutvecklingsstöd genom företagsinkubatorn Uppsala Innovation Centre och ingår i dag i UIC Alumni.

Se hela pressmeddelandet från Plotagon här (eng.)

För ytterligare information:
Karin Wahlström, Chief Marketing Officer
Plotagon
Tel: 0725-88 78 00
E-post: karin.wahlstrom@plotagon.com

Peter Enström, vd
Stockholm Corporate Finance
Tel: 08-440 56 47
E-post: peter.enstrom@stockholmcorp.se


Om Plotagon

Plotagon är en nyskapande app som ger människor möjlighet att skapa och dela berättelser genom 3D animerade videor. Applikationen lanserades i juli 2014 och är tillgänglig på iPhone, iPad, Mac och PC. Plotagon har ett användarvänligt gränssnitt där användaren väljer karaktärer och scener, skriver sin berättelse i form av en dialog och lägger till interaktioner, ljudeffekter och musik. Därefter trycker användaren på play och videon animeras automatiskt, helt utan att användaren behöver ha någon kunskap om animation. Bakom ridån tar Plotagon hand om ljussättning, kameravinklar, animation, läppsync och redigering. Användarna behöver bara fokusera på att berätta sina historier. För mer information besök www.plotagon.com.

Om Uppsala Innovation Centre
Uppsala Innovation Centre (UIC) är en av landets ledande företagsinkubatorer med dokumenterat goda resultat och med en hög överlevnadsgrad på UIC-bolagen. UIC har också rankats som världens 18:e bästa företagsinkubator med universitetskoppling enligt UBI Index 2014. UIC är branschoberoende och erbjuder kvalificerad rådgivning och stöd för framgångsrik affärsutveckling för idébärare, företagare, entreprenörer och tillväxtföretag som vill etablera sin idé på marknaden och utveckla sitt affärsmannaskap. UIC-modellen innefattar bland annat fem programsteg och 70 handplockade affärscoacher som stöttar bolagen i deras affärsutveckling. UIC erbjuder även hjälp med att hitta finansiering samt väl utvecklade kommersiella och tekniska nätverk. Ägare till UIC är till lika delar STUNS (Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle), Uppsala kommun, SLU Holding samt Uppsala universitet Holding. uic.se