25 maj 2015

Petter Schanche är Årets unga företagare 2015

Petter_Schanche

Petter Schanche, vd på tidigare UIC-bolaget Pophunters Film & TV, utsågs till Årets unga företagare på Företagargalan i Uppsala den 22 maj. För sjunde året i rad prisades årets företagare i Uppsala av organisationen Företagarna. I kategorin Årets komet fanns UIC-entreprenörerna Bo Qwarnström på OssDsign och Martin Nilsson på VBN Components bland finalisterna.

Årets unga företagare Petter Schanche är en av grundarna av flerfaldigt prisbelönade företaget Pophunters Film & TV. Pophunters är en prisbelönad produktionsbyrå med fokus på film och rörlig media. Företaget hjälper företag och organisationer med att kommunicera med film och rörlig media. De hanterar hela processen från idé och koncept till produktion, distribution och leverans. Pophunters vann tre priser i den internationella beställningsfilmfestivalen World Media Festival 2015 i Hamburg.

UIC-företagarna Bo Qwarnström, OssDsign, och Martin Nilsson, VBN Components, var finalister i kategorin Årets komet.

Pophunters Film & TV har tidigare genomfört UICs affärsutvecklingsprogram UIC Business Lab.

För mer information

Petter Schanche, vd
Pophunters Film & TV
Tel: 018-800 10 11
E-post: petter@pophunters.com

Stina Thor, marknads- och kommunikationsansvarig
Uppsala Innovation Centre
Tel: 070-214 33 24
E-post: stina.thor@uic.se

Om Uppsala Innovation Centre
Uppsala Innovation Centre (UIC) är en av landets ledande företagsinkubatorer med dokumenterat goda resultat och med en hög överlevnadsgrad på UIC-bolagen. UIC har också rankats som världens 18:e bästa företagsinkubator med universitetskoppling enligt UBI Index 2014. UIC är branschoberoende och erbjuder kvalificerad rådgivning och stöd för framgångsrik affärsutveckling för idébärare, företagare, entreprenörer och tillväxtföretag som vill etablera sin idé på marknaden och utveckla sitt affärsmannaskap. UIC-modellen innefattar bland annat fem programsteg och 70 handplockade affärscoacher som stöttar bolagen i deras affärsutveckling. UIC erbjuder även hjälp med att hitta finansiering samt väl utvecklade kommersiella och tekniska nätverk. Ägare till UIC är till lika delar STUNS (Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle), Uppsala kommun, SLU Holding AB samt Uppsala universitet Holding AB. uic.se