28 juli 2015

UIC i Scientific American World View

Scientific American World View

Anders Nordström är ansvarig för UICs affärsutvecklingsprogram UIC Business Accelerator och har nyligen intervjuats i amerikanska ”Scientific American World View”. I artikeln ”From Eureka to Useful” berättar Anders bland annat om hur viktigt det är att tidigt definiera sin marknad och kund. I det här fallet som forskare som vill kommersialisera sitt forskningsresultat. Olle Ericsson på tidigare UIC-bolaget Halo Genomics nämns som ett framgångsexempel. Även Erik Forsberg, vd på Uppsala BIO, intervjuas i artikeln.

Scientific American är en av de ledande tidningarna om vetenskap, teknik och politik för en allmän publik. ”Scientific American World View” är ett specialnummer som kommer ut en gång per år.

Hela magasinet kan laddas ner här, se artikeln på sida 22-25.