17 september 2015

Freelway finalist i CIO Awards – Årets hållbara projekt

Tobias_Forngren_Freelway_low

Strängnäsbaserade UIC-bolaget Freelway är en av fem finalister i Årets hållbara projekt 2015. Företaget har bland annat utvecklat den webbaserade tjänsten Freelway GO, som samordnar transporter för privatpersoner, företag, organisationer, kommuner och landsting. Vinnaren utses på årets CIO Awards i december.

Tidningen CIO och konsultbolaget Accenture utser bland annat Årets hållbara projekt under CIO-galan på Berns i Stockholm. UIC-bolaget Freelway är en av fem finalister.

Freelway utvecklar och driver tjänsterna Freelway GO och Freelway HIT. Tjänsterna är app- och webbaserade och samordnar transporter för privatpersoner, företag, organisationer, kommuner och landsting. Syftet är att minska utsläpp och kostnader för interna och upphandlade transporter.

Freelway utsågs tidigare i år till Årets miljöföretag i Strängnäs kommun.

Vinnaren utses vid CIO Awards på Berns i Stockholm den 14 december.

Freelway har fått stöd i sin affärsutveckling genom Uppsala Innovation Centres program UIC Business Agile och UIC Business Prep.

För mer information
Tobias Forngren, vd och grundare
Freelway
Tel: 073-849 09 54
E-post: tobias@gofreel.se
www.freelway.com

Stina Thor,
marknads- och kommunikationsansvarig
Uppsala Innovation Centre
Tel: 070-214 33 24
E-post: stina.thor@uic.se

Om Uppsala Innovation Centre
Uppsala Innovation Centre (UIC) är en av landets främsta företagsinkubatorer och har rankats som världens 18:e bästa företagsinkubator med universitetskoppling enligt UBI Global 2014. UIC stödjer entreprenörer, forskare, innovatörer och företagare i arbetet med att kommersialisera sina idéer och utveckla sitt affärsmannaskap. UIC erbjuder affärsutvecklingsstöd, kunskap och verktyg till innovativa projekt och tillväxtföretag som vill utvecklas, skala upp och nå en internationell marknad. Syftet är att påskynda tiden till marknad samt minska riskerna i tidiga och avgörande skeden. UIC tar inga ägarandelar och vänder sig till projekt och bolag inom alla branscher, exempelvis life science, ICT och teknik. Målsättningen är att bidra till att fler livskraftiga tillväxtföretag med hög överlevnadsgrad utvecklas. UIC-modellen innefattar bland annat fem programsteg och 70 handplockade affärscoacher från näringslivet som vägleder bolagen i deras affärsutveckling. UIC erbjuder även hjälp med att hitta finansiering samt väl utvecklade kommersiella och tekniska nätverk. UIC har verksamhet i Uppsala län och Södertälje kommun. Ägare till UIC är till lika delar STUNS (Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle), Uppsala kommun, SLU Holding samt Uppsala universitet Holding. UIC ingår i Vinnovas program Inkubationsstöd – Excellens. uic.se