29 september 2015

UIC-dagen samlade 270 på UKK

UIC-dagen_kombo

Den årliga UIC-dagen i augusti samlade cirka 270 företagare, entreprenörer och aktörer inom näringsliv och universitet. Dagen bjöd bl.a. på inspirerande föredrag och pitchparad. Dessutom välkomnades UICs nya alumnbolag och UIC-partner.

DB_Kontigo

Daniel Benitez

Daniel Benitez, vd på UIC-bolaget Kontigo Care, berörde publiken starkt då han berättade om sina erfarenheter som tidigare alkoholist. Han berättade också om företagets smarta system Triple A, som är utvecklat av alkoholister för alkoholister. Allt för att minska risken att falla in i ett beroende samt minska antalet återfall under och efter behandling.

Åtta spännande UIC-bolag bjöd dessutom på en pitchparad där de fick presentera sin affärsidé på scen – se alla pitchar här.

Grant Thornton ny UIC-partner
Revisions- och konsultföretaget Grant Thornton välkomnades som ny UIC-partner. Grant Thornton förvärvade vid årsskiftet DUO Revision och TRIO Redovisning i Uppsala som varit UIC-partner under många år. Förvärvet innebar att Grant Thornton blev ny UIC-partner från och med årsskiftet 2015.

OssDsign, Cavidi och Linnea Omsorg nya alumnbolag
Uppsalaföretagen OssDsign och Cavidi samt Linnea Omsorg i Järna diplomerades som alumnbolag under UIC-dagen. De har slutfört affärsutvecklingsprogrammet UIC Business Accelerator och har fått stöd på vägen av UIC och UICs affärscoacher i näringslivet.

Alumni_beskuren

Nya alumnbolag: Richard Murray, Cavidi, Anne Austern, Linnea Omsorg samt Jonas Åberg på OssDsign.

Dagens konferencier var Annika R. Malmberg Hamilton som avslutade dagen med ett mycket uppskattat föredrag om hur man skapar framgång för – och inom – företaget.

AMH

Annika R. Malmberg Hamilton