30 september 2015

Brighter förvärvar Division By Zero

John-och-Truls_650_crop

John Nilsson, Division By Zero, och Truls Sjöstedt, Brighter

Brighter arbetar inom datadriven hälsovård och mHälsa. Nu har bolaget förvärvat UICs alumnbolag Division By Zero. Avtalet innebär en förstärkning av Brighters plattform the Benefit Loop som samlar in, behandlar, analyserar och återför data i behandlingskedjan för kontinuerligt förbättrad följsamhet till behandling och förbättrade rekommendationer. 

Division By Zeros teknik används redan i bolagets produkt jDome BikeAround, som snabbt blivit populär för aktivering och rehabilitering på olika vårdinrättningar. Användaren cyklar i en sfär, där valfri miljö kan projiceras runt om genom Google Street View. Implementationen har skett i samarbete med Googles utvecklare.

“Det är inte många bolag som offentligt uppmärksammats av Googles styrelseordförande Eric Schmidt, men Division By Zero är ett av dessa få. Det arbete som Division By Zeros utvecklingschef John Nilsson och hans team lagt ned har också rönt stort intresse från många andra världsledande bolag, inklusive Intel.”
Truls Sjöstedt, Brighters vd och grundare

Innovatören, tillika grundaren av Division By Zero, John Nilsson är en kreativ systemutvecklare vars jakt på den perfekta spelupplevelsen har lett till hälsoprodukten BikeAround, som företaget utvecklat tillsammans med Hälsoteknikcentrum Halland. Division By Zero har fångat en mängd teknikjättars intresse under åren.

“Brighters vision om datadriven hälsovård med användarens egen kropp och själ i centrum är oerhört stark. Med den teknik vi utvecklat baserad på Microsofts Kinect-teknologi skapas många nya möjligheter att hämta viktig feedback från användaren, information som kan användas för att bland annat justera terapier, medicinering och förbättra uppföljning.”
John Nilsson, vd och grundare av Division By Zero

Division By Zero AB blir ett dotterbolag till Brighter AB och kommer fortsätta att hantera försäljningen av produkterna jDome BikeAround och WalkAround. IP samt forskning och utveckling lyfts över till Brighter AB.

jDome BikeAround

jDome BikeAround