30 september 2015

Freelway finalist i CIO – Årets hållbara projekt

Tobias_Forngren_Freelway_low

Tobias Forngren, Freelway

Strängnäsbaserade UIC-bolaget Freelway är en av fem finalister i Årets hållbara projekt 2015. Företaget har bland annat utvecklat den webbaserade tjänsten Freelway GO, som samordnar transporter för privatpersoner, företag, organisationer, kommuner och landsting. Vinnaren utses på årets CIO Awards i december.

Tidningen CIO och konsultbolaget Accenture utser bland annat Årets hållbara projekt under CIO-galan på Berns i Stockholm. UIC-bolaget Freelway är en av fem finalister.

Freelway utvecklar och driver tjänsterna Freelway GO och Freelway HIT. Tjänsterna är app- och webbaserade och samordnar transporter för privatpersoner, företag, organisationer, kommuner och landsting. Syftet är att minska utsläpp och kostnader för interna och upphandlade transporter.

Freelway utsågs tidigare i år till Årets miljöföretag i Strängnäs kommun.

Vinnaren utses vid CIO Awards på Berns i Stockholm den 14 december.

Freelway har fått stöd i sin affärsutveckling genom UICs program UIC Business Agile och UIC Business Prep.