30 september 2015

N4 Årets nyföretagare i Södertälje

N4

Linda Lindqvist, Roger Baakki och Thomas Widlund på N4

UIC-bolaget N4 i Södertälje har utnämnts till Årets nyföretagare i Södertälje kommun. N4 prisas för sitt lean-anpassade arbetssätt och för företagets starka tillväxt. På snart tre år har N4 gått från tre till femton fast anställda. Planen är att fortsätta sin expansion och öka omsättningen med fyrtio procent per år. Bakom priset står Nyföretagarcentrum i Södertälje, Nykvarn och Salem.

N4 var ett av de första bolagen som utvecklades med stöd av UIC Södertälje efter Astra Zenecas nedläggning av forskning och utveckling i Södertälje under 2012. Kunderna finns i dag i Biovation Park i Södertälje, samt i Stockholm och Mälardalen. Att låta kunden fokusera på sin verksamhet och låta N4 ta hand om all kringservice som bolagen behöver för att utvecklas har visat sig vara en affärsidé som innovativa spetsteknologiföretag med behov av speciallösningar uppskattar.

Motivering: ”Filosofin är att minska tid och kostnader hos kunden, så kunden kan utveckla sin kärnverksamhet. Att arbeta enligt lean är en framgångsfaktor och på två år har man uppvisat en enastående tillväxt, gått från två anställda till femton. Företaget visar prov på ett ypperligt entreprenörskap, vilket ger en känsla av att företaget redan står på en mycket solid grund.”

“Vi startade från en absolut nollpunkt, utan pengar, lokaler och utrustning. I dag, efter 2,5 år, är vi 15 fast anställda med 21 totalt i organisationen. Vi kommer att omsätta 15 miljoner 2015 och vi har förbaskat roligt.”
N4:s vd Roger Baakki i en intervju med Länstidningen

N4 Teknik har genomfört UICs affärsutvecklingsprogram UIC Business Lab.

Foto: Rikkard Häggbom

Läs om N4 i UICs årsberättelse för 2014 (s. 46-51)