14 december 2015

Boardie kategorivinnare i Venture Cups regionfinal

Boardie_Venture_Cup_Fotograf_Andreas_Nilsson

Uppsalabolaget Boardie blev en av kategorivinnarna i Venture Cups regionfinal. Boardie fick ta emot 20 000 kronor och har nu chans att kvala in till Sverigefinalen. Boardie utvecklar en produkt som gör liftfärden i ankarliftar bekvämare för skid- och snowboardåkare.

Venture Cup är Sveriges ledande tävling för de som vill utveckla sin affärsidé till ett framgångsrikt affärskoncept och starta företag. UIC-bolaget Boardie vann kategorin life science och teknik i Venture Cups regionfinal som ägde rum den 3 december. Bolaget har nu möjlighet att kvala in till Sverigefinalen som går av stapeln i Göteborg den 9 juni 2016.

Boardie utvecklar en komplementprodukt till befintliga skidliftar, vilken ger liftanvändare en bekvämare liftupplevelse, samtidigt som produkten även erbjuder möjlighet till reklamintäkter för skidanläggningen. Företaget drivs av Erik Englund och Niclas Stjernberg. Erik Englund utsågs nyligen till Årets Uppsalastudent och fick ta emot ett stipendium på 100 000 kronor från Anders Walls stiftelse.

I varje region utses fyra kategorivinnare som belönas med 20 000 kronor. Av dessa vinnare utses sedan en totalvinnare som sammanlagt får 100 000 kronor. Vinnarna har sedan chans att ta sig vidare till Sverigefinalen i Venture Cup. Bolaget BuildSafe utsågs till totalvinnare i region öst.

Boardie har nyttjat mycket av det entreprenörsstöd som kan erbjudas i Uppsalaregionen. De inledde sin bana på Drivhuset. Företaget fick i ett tidigt skede affärs- och IP-rådgivning av UU Innovation som även kunnat bistå med finansiering genom Handelsbankens Innovationsstiftelse och Vinnovas Verifiering för tillväxt 1-program. Erik Englund och Niclas Stjernberg genomför i dag UICs affärsutvecklingsprogram UIC Business Lab där de arbetar med att utveckla företaget samt får kunskap om affärsutveckling, finansiering och vad som krävs för att bygga affärskoncept och en organisation. Nyligen genomförde UU Holding en investering i Boardie, som också kommit i kontakt med investerare genom Connect Uppsala.

Se alla regionvinnare här

Fotograf: Andreas Nilsson