2 februari 2016

Infoträff 9/2 – Önskar du tillgång till rymdbaserad teknik/satellitinformation?

ESA_BIC_logo

Inbjudan till informationsträff 9 februari

Vill du få tillgång till rymdbaserad teknik eller satellitinformation för att utveckla din produkt?

– Sök rymdinkubatorn ESA BIC:s utlysning

Välkommen till informationsträff på UICAstronaut

Dag: Tisdagen den 9 februari

Tid: Kl. 14:30-16:45. Vi avslutar med att se ett webinar om utlysningen sänt från Things, Stockholm

Plats: Uppsala Innovation Centre, Uppsala Science Park, Dag Hammarskjölds väg 10B, 2 tr

Anmälan senast 7 februari, se nedan.

I december förra året invigde Rymdstyrelsen Nordens första rymdinkubator, ESA BIC Sweden, som drivs av företagsinkubatorerna Uppsala Innovation Centre (UIC), Arctic Business Incubator (ABI) i Luleå och teknikparken Innovatum i Trollhättan.

Nu öppnas en första utlysning för tidiga bolag eller projekt som vill få tillgång till rymdbaserad teknik eller satellitinformation för att utveckla och/eller kommersialisera sin produkt. Antingen nya produkter ämnade för användning i rymden – eller nya produkter ämnade för användning på jorden. Sista anmälningsdag för första utlysningen är 31 mars.

Vad får bolagen genom ESA BIC Sweden? Exempel
• Tillgång till ESA:s IP-rättigheter inom rymdteknik, elektronik, kommunikation, industriproduktion, hälsa, energi, säkerhet mm.
50 000 euro i finansiering för produktutveckling och IPR, 80 timmar teknisk support
• Företaget blir antaget till UIC, ABI eller Innovatum för affärsutvecklingsstöd och nätverk

Vem kan söka?
• Personer/team/företag med en innovativ affärsidé baserad på rymdbaserad teknik och information. Företaget ska vara baserat i Sverige och inte vara äldre än fem år.

Vi inleder informationsträffen med en genomgång om hur startups/företag kan nyttja rymdteknik genom ESA BIC. Därefter tar vi del av ett webinar om utlysningen som sänds från Things i Stockholm, och som leds av rymdentreprenören Ebba Kierkegaard.

Anmälan
Anmäl dig till informationsträffen senast 7 februari till info@uic.se eller via Facebook. Vi bjuder på smörgås – meddela om ev. allergier.

Intresserad av att söka till ESA BIC Sweden?
Kontakta:
Michael Camitz, UIC
Tel: 070-510 17 44
E-post: michael.camitz@uic.se

Ladda ner folder

Läs mer på uic.se

Se film om ESA BIC Sweden

Om Uppsala Innovation Centre
Uppsala Innovation Centre (UIC) är en av landets främsta företagsinkubatorer och har rankats av UBI Global som världens 10:e bästa, och Europas 5:e bästa, företagsinkubator med universitetskoppling. UIC stödjer entreprenörer, forskare, innovatörer och företagare i arbetet med att kommersialisera sina idéer och utveckla sitt affärsmannaskap. UIC erbjuder affärsutvecklingsstöd, kunskap och verktyg till innovativa projekt och tillväxtföretag som vill utvecklas, skala upp och nå en internationell marknad. Syftet är att påskynda tiden till marknad samt minska riskerna i tidiga och avgörande skeden. UIC tar inga ägarandelar och vänder sig till projekt och bolag inom alla branscher, exempelvis life science, ICT och teknik. Målsättningen är att bidra till att fler livskraftiga tillväxtföretag med hög överlevnadsgrad utvecklas. UIC-modellen innefattar bland annat fem programsteg och 70 handplockade affärscoacher från näringslivet som vägleder bolagen i deras affärsutveckling. UIC erbjuder även hjälp med att hitta finansiering samt väl utvecklade kommersiella och tekniska nätverk. UIC har verksamhet i Uppsala län och Södertälje kommun. Ägare till UIC är till lika delar STUNS (Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle), Uppsala kommun, SLU Holding samt Uppsala universitet Holding. UIC ingår i Vinnovas program Inkubationsstöd – Excellens. uic.se