18 februari 2016

Är du årets bästa innovatör 2016? Sök årets SKAPA-priser

SKAPA_ny

Nu är det dags att söka årets SKAPA-priser, som delas ut till minne av Alfred Nobel. Över en miljon kronor delas ut till Sveriges bästa innovatörer.

Stiftelsen SKAPA uppmanar idérika människor att tävla om årets SKAPA Utvecklingspris. Unga, födda mellan 1986 och 1997, tävlar också om SKAPA Framtidens Innovatör. Vinnarna i respektive länsfinal får ta emot 15 000 kronor och går vidare till Sverigefinalen den 10 november i Stockholm där prissumman är totalt 550 000 kronor respektive totalt 150 000 kronor.

– Sverige har genom åren hållit sig i framkant när det gäller innovation. Genom att premiera, lyfta fram och belöna nya uppfinningar och innovationer vill SKAPA verka för att Sverige fortsätter med att ligga i framkant och är ett av de mest innovativa länderna i världen säger Minoo Akhtarzand, ordförande i SKAPA.

SKAPA Utvecklingspris
Priset delas ut till den eller de personer, som gjort mest förtjänstfulla insatser när det gäller nyskapande och kreativitet utveckling av produkter och tjänster som kan leda till kommersiella möjligheter. Idén får vara kommersiellt introducerad tidigast för två år sedan och ska finnas på marknaden senast nästa år. Läs mer

Unga lovande innovatörer
Syftet med SKAPA Framtidens Innovatör är att inspirera och ge stöd åt unga innovatörer så att de kan förverkliga sina idéer. Alla under 30 år har nu chansen att vara med och tävla om 150 000 kronor. Läs mer

– Vi vill nå innovatörer som representerar båda könen, vilket innebär att vi gärna ser fler kvinnliga sökande, säger Minoo Akhtarzand.

Först regional bedömning och prisutdelning
Först utser en regional jury bestående av personer från Almi Företagspartner tillsammans med lokala uppfinnarföreningar en länsvinnare för SKAPA Utvecklingspris och en länsvinnare för SKAPA Framtidens Innovatör. Vinnarna går därefter vidare till Sverigefinalen den 10 november i Stockholm.

Ansökningstiden för att söka SKAPA-priserna går ut 10 april. För ansökan och mer information besök, www.stiftelsenskapa.se

Om Stiftelsen SKAPA
Bakom Stiftelsen SKAPA står Stockholmsmässan och Svenska Uppfinnareföreningen med stöd av Almi Företagspartner AB, Vinnova, Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond, Tillväxtverket och Patent- och registreringsverket. www.stiftelsenskapa.se