19 februari 2016

Sex UIC-bolag vann Bona Postulata

Bona-postulata

Näringslivspriset Bona Postulata delas varje år ut till tio uppländska företag med stor tillväxtpotential. I år är sex av de vinnande bolagen UIC-bolag eller tidigare UIC-bolag: Boardie, ParkCell, Pharem Biotech, Psilox, Svensk e-identitet och Ultuna Mejeri.

Bona Postulata är ett näringslivspris som vill uppmuntra Uppsalaföretag med stark tillväxtpotential. Bakom priset står 18 välkända företag och näringslivsorganisationer i Uppsala län. Priset ger de vinnande företagen kvalificerad utbildning och mentorer för att ytterligare stärka deltagarnas företagarkompetens.

De vinnande UIC-bolagen och tidigare UIC-bolagen är:

Boardie
Boardie utvecklar en komplementprodukt till befintliga skidliftar, vilken ger liftanvändare en bekvämare liftupplevelse, samtidigt som produkten även erbjuder möjlighet till reklamintäkter för skidanläggningen. Boardies produkt testas i dag på Sunnerstabackens skidanläggning i Uppsala.
www.boardie.se

ParkCell
ParkCell utvecklar en cellbaserad behandlingsmetod och diagnostik för Parkinsons sjukdom. ParkCells produkt återställer en endogen produktion av signalmolekyler i hjärnan och diagnostiken bygger på novell biomarkör.
www.parkcell.se

Pharem Biotech
Pharem Biotech utvecklar ett kostnadseffektivt filtreringssystem som kan bryta ner läkemedelsrester och organiska miljögifter i dricksvatten som annars kan skapa problem som nervsjukdomar och antibiotikaresistens.
www.pharem.se

Psilox
Psilox har utvecklat en produkt som både bleker tandemalj och förebygger ilningar i tänderna utan skadliga biverkningar. Företagets teknologiplattform innefattar ihåliga kalciumfosfatpartiklar, som gör Psilox koncept unikt.
www.psilox.com

Svensk e-identitet
Svensk e-identitet erbjuder enkla, säkra och kostnadseffektiva tjänster för elektronisk identifiering för alla former av webbplatser, organisationer och applikationsleverantörer.
www.e-identitet.se

Ultuna Mejeri
Ultuna Mejeri tillverkar ekologiska och veganska mejeriprodukter. Ultuna Mejeri använder sig av traditionella hantverksmässiga metoder som syrning och lagring för att skapa nya livsmedel som kombinerar matkulturellt arv med företagets etiska värderingar.
www.ultunamejeri.se

Företagen får, eller har fått stöd, i sin affärsutveckling genom Uppsala Innovation Centres affärsutvecklingsprogram.

Övriga vinnare av Bona Postulata 2016 är företagen Insemoso, Fertsoft, Hotell & Vandrarhem Centralstationen och Pharmacolog.

Bakom priset står: Advokatfirman Lindahl, Bolander & Co, BRANN, Eklundshof, Företagarna Uppsala, Handelskammaren i Uppsala län, Kinnarps, Matador kommunikation, Mediehuset UNT, MIAB Förvaltning, Nordea, PwC, Relation, Salgado, SLU Holding, Uppsala kommun, Uppsala universitet Innovation och Wasabi Web.

Läs mer om Bona Postulata på www.bonapostulata.se