29 april 2016

UIC talar på konferens i Sydkorea

MC_KEY_Platform_Conf5

UICs Michael Camitz berättar om svenska inkubatorsystemet och om UIC på K.E.Y. Platform Conference 2016 i Sydkorea.

Sydkorea har ögonen på UIC. I dagarna medverkade UICs Michael Camitz som talare vid den ansedda konferensen K.E.Y. Platform Conference 2016 och i april publicerades  en artikel om UIC i sydkoreanska affärstidningen Money Today.

Temat under den ansedda konferensen K.E.Y. Platform Conference var “The 4th Industrial Revolution”. Michael talade om innovationssystemet i Sverige och om hur UIC arbetar för att fler tillväxtföretag ska utvecklas, “The Swedish Startup Scene, and what distinguishes the Nordic way?“. Intresset för UIC var mycket stort, och Michael intervjuades efteråt av mediehuset Chinese Media och av Forbe’s koreanska upplaga.

I april publicerade dessutom sydkoreanska affärstidningen Money Today en artikel om UIC. Rubriken lyder översatt “Pay for it later: How Sweden Boosts its Startups” och syftar på UICs affärsutvecklingsprogram UIC Business Accelerator där bolagen börjar betala av kostnaden för programmet när det är avslutat, det vill säga efter cirka två år.

Läs hela artikeln här: Pay for it later: How Sweden Boosts its Startups

160406_Money Today_tryck_Pay for it later-How Sweden Boosts its Startups

Artikel om UIC i tryckta Money Today.

Money Today uppmärksammade bland annat UICs rankning som världens 10:e bästa, och Europas 5:e bästa, företagsinkubator med universitetskoppling. De skriver också om hur UIC bidrar till bolagens utveckling genom affärsutvecklingsprogram, UIC-partner inom näringslivet och ett nätverk av 70 affärscoacher från näringslivet som vägleder bolagen tillsammans med UIC.

Money Today är Sydkoreas tredje största dagliga affärstidning, motsvarande Financial Times, och är ledande affärstidningen online.