23 juni 2016

AnnaPS i samarbete med Roche

AnnaPS_Foto_Roche Diabetes Care_small

AnnaPS, ett tillväxtföretag i Östhammar, har ingått ett unikt samarbetsavtal med ett av världens ledande företag för insulinpumpar, Roche Diabetes Care i Tyskland.

– Detta är ett enormt steg i AnnaPS utveckling och vi står väl förberedda inför en kraftig tillväxt. Vi räknar med att minst fyrdubbla vår försäljning inom ett år. Ett samarbete av denna storlek har möjliggjorts av av att vi byggt företagsstrukturen utifrån tänket ”stort från start”, samt vårt gedigna miljö- och kvalitetsarbete, säger vd och grundare Anna Sjöberg. Anna är själv typ1-diabetiker.

Roche Diabetes Care kontaktade AnnaPS för att ytterligare stärka sitt erbjudande till sina kunder.

– Vi är väldigt glada att kunna erbjuda dessa smarta lösningar till våra kunder för att diskret kunna bära insulinpumpen. Det som gör AnnaPS kollektion extra speciell och perfekt för våra insulinpumpar är att kläderna är snyggt designade, bekväma att använda och underlättar diskret diabeteshantering via fjärrkontrollen utan att pumpen behöver tas fram, säger Anna-Karin Eskilsson, produktchef på Roche Diabetes Care.

Det nya partnerskapet mellan Roche Diabetes Care och AnnaPS adresserar aktivt de utmaningar som insulinpumpanvändare upplever i sin dagliga diabeteshantering. AnnaPS produkter erbjuder en intelligent produktdesign för personer med diabetes.

– Roche Diabetes Care är världsledande inom området insulinpumpar, på för oss, i stort sett alla viktiga marknader. Vi är unika med våra produkter och genom avtalet når vi Roche Diabetes Cares kunder i hela världen. Nu kan vi hjälpa ännu fler människor att bära sina diabeteshjälpmedel (framför allt insulinpumpar men även mobil, socker, handenheter och blodsockermätare) på ett snyggt, enkelt och säkert sätt, fortsätter Anna Sjöberg.

AnnaPS har fått avancerat affärsutvecklingsstöd genom UIC och har genomfört programmen UIC Business Lab och UIC Business Prep.

Foto: Roche Diabetes Care