23 juni 2016

Boardies ankarlift prisad i Venture Cups Sverigefinal

Boardies ankarlift kategorivinnare i Venture Cups Sverigefinal. Fotograf: Emmy Jonsson

Boardies ankarlift kategorivinnare i Venture Cups Sverigefinal. Fotograf: Emmy Jonsson

UIC-bolaget Boardie vann kategorin Life science & teknik i Venture Cups Sverigefinal där de fick ta emot en prissumma på 20 000 kronor. Boardie utvecklar en produkt som gör liftfärden i ankarliftar bekvämare för skid- och snowboardåkare.

Venture Cup är Sveriges ledande tävling för de som vill utveckla sin affärsidé till ett framgångsrikt affärskoncept och starta företag. UIC-bolaget Boardie vann kategorin Life science och teknik i Venture Cups Sverigefinal som ägde rum i Göteborg den 9 juni. Sammanlagt tävlade 1 000 affärsidéer och 1 500 entreprenörer i Venture Cup under året.

Boardie utvecklar en komplementprodukt till befintliga skidliftar, vilken ger liftanvändare en bekvämare liftupplevelse, samtidigt som produkten även erbjuder möjlighet till reklamintäkter för skidanläggningen. Företaget drivs av Niclas Stjernberg, Erik Englund och Sanna Grönlund. Erik Englund har utsetts till Årets Uppsalastudent och fick tidigare ta emot ett stipendium på 100 000 kronor från Anders Walls stiftelse.

Under Sverigefinalen delade Venture Cup ut pris till vinnare inom fyra kategorier: Life Science & teknik, Människa & samhälle, Miljö & energi samt Webb, mjukvara & media. Årets totalvinnare i tävlingen blev BuildSafe som belönades med 150 000 kronor.

Boardie har nyttjat mycket av det entreprenörsstöd som kan erbjudas i Uppsalaregionen. De inledde sin bana på Drivhuset. Företaget fick i ett tidigt skede affärs- och IP-rådgivning av UU Innovation som även kunnat bistå med finansiering genom Handelsbankens Innovationsstiftelse och Vinnovas Verifiering för tillväxt 1-program. Boardie genomför i dag UICs affärsutvecklingsprogram UIC Business Prep. Nyligen genomförde UU Holding en investering i Boardie, som också kommit i kontakt med investerare genom Connect Uppsala.

Boardie har fått stöd i sin affärsutveckling genom UICs program UIC Business Lab och deltar i dag i UIC Business Prep.