30 september 2016

Animech, PCG och VBN utsågs till nya alumner på fullsatt UIC-dag

Per Bengtsson

UICs vd Per Bengtsson hälsade ett närmast fullsatt UKK välkommen till UIC-dagen 2016.

UIC-dagen

PharmaRelations och Awapatent välkomnades som nya UIC-partner. Martin Ryen på Pharem Biotech deltog i den alltid lika uppskattade pitchparaden.

UICs nya alumnföretag diplomerades traditionsenligt på UIC-dagen den 1 september som samlade cirka 290 företagare, entreprenörer samt investerare, politiker och aktörer inom näringsliv och universitet.

Under UIC-dagen delade UICs alumnbolag Imint Image Intelligence med sig av hur bolaget ändrade verksamhet från drönare till smarta mobiler, och UIC-bolaget AsaDuru berättade om hur de skapar självförsörjande bostadsområden i Afrika.

Ett återkommande inslag på UIC-dagen är pitchparaden då åtta spännande bolag från UICs olika affärsutvecklingsprogram pitchar sin affärsidé. Se bolagen pitcha på UIC-dagen

Nya utvalda UIC alumner
Animech Technologies, PCG Solutions och VBN Components har tagit ett kliv vidare i bolagets utveckling och har nu gjort exit från UIC. De har slutfört UICs affärsutvecklingsprogram UIC Business Accelerator och har fått stöd på vägen av UIC och UICs affärscoacher från näringslivet. Bolagen har dessutom utsetts till UIC alumn av UICs styrelse och diplomerades traditionsenligt på UIC-dagen.

‒ Vi har haft förmånen att följa Animech Technologies, PCG Solutions och VBN Components i deras företagsutveckling under lång tid. De ligger alla i framkant inom sin bransch och har en spännande framtid i sikte. Som alumnbolag kommer de bland annat att kunna dela med sig av sina erfarenheter till UIC-bolag som är i en tidigare utvecklingsfas, vilket är otroligt värdefullt på många sätt, säger Per Bengtsson, vd på Uppsala Innovation Centre.

Animech Technologies utvecklar 3D-säljverktyg, visuella konfiguratorer och virtual reality-applikationer åt företag med komplexa produkterbjudanden. Företagets kunder är såväl stora internationella företag som GE Healthcare, SKF och Roche Diagnostics, men också B2C-företag som Elfa International och Willab Garden. I dag har Animech Technologies omkring 20 anställda, och befinner sig i en stark expansionsfas.

PCG Solutions utvecklar och marknadsför det webbaserade systemet Viedoc som används för elektronisk datainsamling vid kliniska prövningar över hela världen. PCG Solutions har en bra tillväxttakt, och har fördubblat sin försäljning jämfört med föregående år. Som ett led i bolagets fortsatta satsning håller ett bolag i Kina nu på att etableras.

VBN Components är ett materialföretag som ligger i teknikens framkant och tillverkar nötningståliga metallkomponenter direkt från pulver genom 3D-printning, även kallat additiv tillverkning, friformning. Företaget har vunnit en lång rad priser och säljer nära-färdig-form-komponenter under varumärket Vibenite till företag som behöver metallkomponenter med hög komplexitet och/eller högt nötningsmotstånd. Intresset från verktygstillverkare är stort, och företaget planerar att lansera teknik för 3D-printning i nötningståligt rostfritt stål under 2017.

Alumner_2016

Martin Nilsson på VBN Components, Anna Emilsson och Niclas Kreuger på Animech Technologies samt Mats Klaar på PCG Solutions tog emot diplom efter att bolagen gjort exit från UIC och utsetts till UIC alumn.