27 april 2017

NCI antagen till Sveriges rymdinkubator

Anders Yttergård på New Century Information, NCI.

Två nya startupbolag har antagits till rymdinkubatorn ESA BIC Sweden som företagsinkubatorn Uppsala Innovation Centre (UIC) är med och driver. Bolagen är New Century Information (NCI) från Gävle och Tlight med säte i Luleå. NCI knyts därmed till UIC för stöd i sin affärsutveckling.

ESA BIC Sweden har nu antagit en nionde och tionde startup till den nationella rymdinkubatorn. Tlight och NCI använder teknologi från rymdindustrin i sina produkter.

New Century Information har utvecklat en plattform som kan följa ett rörligt objekts exakta position och dess egenskaper såsom riktning, hastighet, rotation, acceleration med mera i realtid. Plattformen kan användas för en rad olika tillämpningar inom exempelvis skidåkning, alpint, hästsport, rally, segling eller annan sport.

– Vi kommer nu kunna ta snabbare kliv framåt, så vi ser fram emot all hjälp vi kan få, säger Anders Yttergård på New Century Information.

De startups som antas till rymdinkubatorn får kontanta utvecklingsresurser på närmare en halv miljon kronor vardera och möjlighet att använda patent som utvecklats via europeiska rymdorganisationen ESA. Startup-bolagen kommer att under max två års tid få rådgivning, finansiering och tillgång till de industripartner som ingår i ESA BIC Sweden.

Läs mer om ESA BIC Sweden