2 maj 2017

Hallå där… Joakim Östblom på Devex Mekatronik!

Joakim Östblom på Devex Mekatronik i Uppsala

UIC välkomnar nu Devex Mekatronik som ny UIC-partner. Devex Mekatronik är en teknisk ingenjörsbyrå med lång erfarenhet inom produkt- och maskinutveckling. Med det lokala kontoret i Uppsala är Devex Mekatronik ny UIC-partner och en strategisk hjälp till framtidens innovativa projekt och tillväxtföretag.

Vi har ställt fyra frågor till Joakim Östblom, platschef på Devex Mekatronik i Uppsala.

UIC-bolag kan logga in på UICs webbplats för att ta del av Devex Mekatroniks specialerbjudanden.

 • Berätta lite kort om Devex Mekatronik
   Devex Mekatronik grundades 1998 och erbjuder kvalificerade ingenjörstjänster för intensiva teknikutvecklingsprojekt med kompetens- och produktleveranser inom hela utvecklingscykeln, från idé till färdig säljbar och CE märkt produkt. Bolaget har 100 medarbetare på fem kontor i Sverige med kunder inom områden som medicinsk teknik, flyg/försvar, livsmedel, miljöteknik samt industri och forskning.
 • Hur kommer ni att kunna stötta bolagen i UIC?
  Vi tror att många UIC-bolag har behov av en komplett och flexibel utvecklingsavdelning som snabbt kan utveckla deras produkt för marknaden. Vi tror också att vårt unika erbjudande ”produktutveckling med integrerad produktion” är av intresse för många av bolagen.
 • Vilka är de vanligaste utmaningarna ni möter hos tidiga tillväxtbolag?
  Jag skulle nog vilja säga pengar, antingen för lite eller för mycket. Det sistnämnda kan låta konstigt men prioriteringarna blir ofta bättre med lagom stor finansiering.
 • Vad har du för förväntningar på partnerskapet med UIC?
  Vi ser det som bra marknadsföring och en chans att inleda många långsiktiga relationer med Sveriges kommande Unicorns!