30 augusti 2017

Pressinbjudan: UIC-dagen 31/8 ‒ träffa entreprenörer med sikte på framgång

Varmt välkommen till UIC-dagen 2017! Under denna dag samlas cirka 250 startups, entreprenörer, UIC-bolag samt investerare och aktörer inom näringsliv, samhälle och universitet för att nätverka, lyssna på intressanta föredrag och utbyta erfarenheter.

Denna innehållsrika dag är fylld med intressanta talare – och framför allt så lyfter vi några spännande UIC-bolag och välkomnar årets nya alumnföretag och UIC-partner!

Var: Uppsala Konsert & Kongress (UKK), Sal B
Datum: Torsdag 31 augusti
Tid: Kl. 13:30-18:15 med efterföljande mat och mingel.
Registrering från kl. 13:00.

Konferencier: Johan Wester

Några av dagens höjdpunkter är:

* En ny ankarlift med kunden i fokus
Framtida kunder var delaktiga redan från start vid utvecklingen av Uppsalaföretaget Boardies ergonomiska ankarlift. I dag skapar
UIC-bolaget Boardie stort intresse i skidvärlden. Vd Niclas Stjernberg delar med sig av deras lärdomar – och hur lean-teorin fungerade i praktiken.
Ca kl. 14:00-14:30

* Pitchparad. Tio UIC-bolag pitchar sin affärsidé på två minuter.
Pass #1: ca kl. 14:30-15:00
Pass #2: ca kl. 16:00-16:40. Se lista på bolagen nedan.

”Lite bättre varje dag” – så gick N4 från 0-46 Mkr på fem år 
DI-gasellföretaget N4 var ett av de första bolagen som utvecklades med stöd av UIC Södertälje efter Astra Zenecas nedläggning av FoU 2012. På cirka fem år har N4 gått från tre till trettio anställda och en omsättning på 46 Mkr. Vd och grundare Roger Baakki berättar om resan, och om hur de arbetar nära sina kunder för att bli bäst inom sitt område.
Ca kl. 15-15:30.

Årets SKAPA-priser för Uppsala län delas ut av landshövdingen i Uppsala län samt Almi Företagspartner.
Ca kl. 16:40-17:00

Årets nya UIC-alumner diplomeras och nya UIC-partner presenteras.
Ca kl. 17-17:15

Se hela programmet för UIC-dagen (pdf)

Skriv ut pressinbjudan (pdf)

Pitchparad, pass #1: 

Hatori/Clicko
Uppsala. Clicko är en kreativ och rolig byggsats där små barn lär sig bokstäver och siffror samtidigt som de leker.

PreVet
Uppsala. Ett digitalt kommunikations- och dokumentationsverktyg för hästägare och veterinär.

Swedish Tempetations
Stockholm. Vill erbjuda ett högkvalitativt och läckert vego-protein med unika hälsomervärden baserat på svenska, ekologiska råvaror.

Vista Dialog
Uppsala. Erbjuder en e-hälsotjänst via en virtuell mottagning. Tjänsten innefattar bland annat online-besök, som patienten själv bokar med hjälp av en mobilapp. Modellen är byggd för att passa vård och stöd vid kronisk sjukdom, rehabilitering samt när kontinuerlig kontakt mellan vårdgivare och vårdtagare är viktig.

Amundi Technologies
Uppsala. Utvecklar den nya mobila betaltjänsten Elkypay, som bygger på NFC-teknik och kräver inga appar. Genom att hålla mobilen framför till exempel en annons eller meny kan konsumenten direkt köpa produkter i annonser eller beställa och betala lunchen på café.

Pitchparad, pass #2:

Ilya Pharma
Uppsala. Utvecklar ett forskningsbaserat koncept baserat på genmodifierade bakterier för mer effektiv sårläkning.

Fertsoft
Uppsala. Utvecklar och säljer ett komplett datasystem för fertilitetskliniker, anpassat till varje kliniks unika behov. Systemet ökar klinikens effektivitet och underlättar för personalen i deras arbete med att hjälpa ofrivilligt barnlösa.

iCellate Medical
Solna. Bedriver tillämpad forskning samt utvecklar, tillverkar, marknadsför och säljer egna innovativa medicintekniska produkter och relaterade tjänster inom området cirkulerande tumörcells- (CTC) detektering och karakterisering i cancerforskning, kliniska prövningar och diagnos.

Geografiska Informationsbyrån i Stockholm
Stockholm. Experter på geografisk information som arbetar med innovation, analys och produktion av geografiska beslutsunderlag.

Unibap
Uppsala. Kombinerar forskning och industriell erfarenhet för att utveckla en AI-hjärna som kan användas för intelligenta automations- och robotiksystem med nyindustrialisering och effektivisering i tillverkarleden, i såväl stora som små företag. Placerades på NyTeknik och Affärsvärldens ”33-lista” 2016.

För anmälan kontakta:
Stina Thor, marknads- och kommunikationsansvarig
Uppsala Innovation Centre
Tel: 070-214 33 24
E-post: stina.thor@uic.se

Om Uppsala Innovation Centre
Uppsala Innovation Centre (UIC) är en av landets främsta företagsinkubatorer och har rankats av UBI Global som världens 10:e bästa, och Europas 5:e bästa, företagsinkubator med universitetskoppling. UIC stödjer entreprenörer, forskare, innovatörer och företagare i arbetet med att kommersialisera sina idéer och utveckla sitt affärsmannaskap. UIC erbjuder affärsutvecklingsstöd, kunskap och verktyg till innovativa projekt och tillväxtföretag som vill utvecklas, skala upp och nå en internationell marknad. Syftet är att påskynda tiden till marknad samt minska riskerna i tidiga och avgörande skeden. UIC tar inga ägarandelar och vänder sig till projekt och bolag inom alla branscher, exempelvis life science, ICT och teknik. Målsättningen är att bidra till att fler livskraftiga tillväxtföretag med hög överlevnadsgrad utvecklas. UIC-modellen innefattar bland annat fem programsteg och 70 handplockade affärscoacher från näringslivet som vägleder bolagen i deras affärsutveckling. UIC erbjuder även hjälp med att hitta finansiering samt väl utvecklade kommersiella och tekniska nätverk. UIC har verksamhet i Uppsala län och Södertälje kommun. Ägare till UIC är till lika delar STUNS (Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle), Uppsala kommun, SLU Holding samt Uppsala universitet Holding. UIC ingår i Vinnovas program Inkubationsstöd – Excellens. www.uic.se